8 feb. 2012

Havreflarn med vit choklad

Havreflarn förknippas nog med sommaren med glass och bär, men jag blev sugen på att göra dessa,och ringlade dessutom vit choklad över dessa för att lyxa till det.
Söta och knapriga så jag  tycker inte det behöver glass, de är goda att äta så med.



Ingredienser:
150g smör
2 dl fiber havregryn
1/2dl vispgrädde
1/2dl ljus sirap
2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
50g vit kvalitets choklad Jolla Choklad & Dessert
Gör så här:
1.Sätt ugnen på 200grader.Smält smöret och blanda det med havregryn,socker,vispgrädde och
   sirap i en bunke.
2.Blanda vetemjöl med bakpulver och vänd ner det i smeten.
3.Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper med hjälp av två teskedar.Lämna cirka
   1 decimeter mellan klickarna eftersom de flyter ut till stora flarn.
4.Grädda flarnen gyllene i mitten av ugnen i cirka 4-6minuter.
5.Smält vit choklad i mikron eller via vattenbad,och har du en decopen så blir de fint ringlat annars
   går det lika bra med en tesked.Låt de stelna i kylen och sedan kan dessa avnjutas.


Kram

5 kommentarer:

  1. Åå fy fasiken vad gott! Du anar inte hur länge jag gått & vart sugen på havreflarn & du gjorde ju inte så att jag blev mindre sugen direkt!!! =D

    SvaraRadera
  2. Gott med havreflarn, åt det mycket som liten men än idag är det riktigt smarrigt!

    SvaraRadera
  3. Ser så gott ut och chokladen är pricken på i:et!

    SvaraRadera
  4. Bakakuten-Åh va bra,de är inte så svåra och göra så kanske dags och baka dessa.perfekta och ha i skafferiet.
    Amy`s piece of cake-a ja köpte alltid då jag var yngre med choklad som var favoriter då.Men nu köper jag aldrig något färdigt.
    Hovkonditorn-visst är de,allt med choklad blir ju så mycket godare
    Goda frestelser-Verkligen

    SvaraRadera