9 feb. 2012

Lyxig Dessert

Detta kallar jag lyx för gommen, otroligt gott.Sable deg som är en lyxigare variant av mördeg, krämig
vaniljbavaroise över och så kan man variera med färska bär,chokladströssel och mycket mer.
På dessa bilder ser ni en med blåbär över och  vit choklad på sidorna,andra är torkade hallon och vit choklad på toppen och sista är choklad runt om och chokladströssel på toppen.
Vem gillar inte lite knaprigt och samtidigt något som smälter på tungan.Detta ger dig garanterat den
effekten.Jag är ju en av finalisterna i Vaniljimportens tävling och hoppas du som redan  röstat på mig gör det igen,för det är nu det gäller.Vi är 8 bloggare som tävlar om titeln,vem tycker förtjänar och vinna.Klickar du här så ser du alla finalisterna Vaniljimporten
Röstar du på mig blir jag jätteglad.Hoppas du gillar detta lika mycket som jag gör.
För er som inte smakat bavaroise kan jag säga att ni missat något verkligen.




Ingredienser:
Sable deg
äggulor 25g
socker 112g
vetemjöl 87g
bakpulver 5g
smör 65g
salt 1 g

Vaniljbavaroise:
100g mjölk
32 g äggula
40g socker
0.5 vaniljstång Madagaskar Vaniljimporten
1 blad gelatin
100g vispad grädde

Gör så här:
1.Sable deg:Blanda alla ingredienserna tills degen går ihop.Rulla degen och rulla i hop i
   smör papper och lägg i frysen tills den blir hård.
2.Skär bitarna ca 1cm och lägg i en form, jag använde en silikonform som jag smörade först.
3.In i ugnen ca 10-15minuter tills de får gyllenbrun färg.
4.Vaniljbavaroise:Häll mjölk,och fröna av vaniljstången i en kastrull.Lägg gelatinbladet i kallt vatten.
5.Vispa socker och äggula lätt och tillsätt i mjölken och sjud tills 85grader.
6.Tillsätt de urkramade gelatinbladet i mjölkblandningen och rör om.Kyl sedan tills den får 20grader.
7.Vänd sedan ner den lätt vispade grädden.Lägg in i kylskåpet för några minuter,så den blir lite fast.
8.Häll över vaniljbavaroisen på sable kakan som är i botten av formen.Lägg plast över och in i kyl
   ca 30minuter.
9.Sedan kan ni toppa med bär,choklad eller det som faller dig i smaken.


Kram

8 kommentarer:

  1. Ser jättegott ut, så duktig du är!!

    SvaraRadera
  2. Tack detsamma, lycka till i tävlingen!! Det här ser supergott ut :)

    SvaraRadera
  3. Ser kanon gott ut söta du!! Du är kanon duktig!! jag vill önska dig en trevlig fredag!

    SvaraRadera
  4. Amy`s piece of cake-Tack gumman
    Pernilla-Tack så mycket
    Hovkonditorn-Absolut,då och då är man värd de lilla extra
    Goda frestelser-de är det också,kan ja lova
    Vardaxlyx-Tack snälla.Önskar dig detsamma

    SvaraRadera
  5. Nu har jag precis röstat på dig!
    Hälsningar Siss.

    SvaraRadera
  6. Vilka lyxbakelser! Bra bidrag. Vilken härlig blogg du har, jag kunde inte sluta scrolla runt! Ps. Tack för söta kommentaren på min blogg

    SvaraRadera