28 juli 2010

Rimbobullar



Dessa bullar är godast att äta samma dag,får absolut inte frysas in.Jag prövade och gjorde de förra gången jag bakade dessa,och det var inte gott alls kan jag säga.

Ingredienser:
25 g jäst för söta degar
2 dl kall mjölk
200 g rumstempererat smör
1 msk strösocker
6 dl vetemjöl

Fyllning:
75 g smör
2 msk strösocker
2 tsk vaniljsocker

Pensling:
Ägg

Garnering:
1 dl florsocker
1 msk vatten

Gör så här:

1.Smula sönder jästen i en skål.Tillsätt mjölken & rör om tills jästen löst sig.
2.Tillsätt smöret,delat i mindre bitar,sockret & mjölet.Arbeta snabbt ihop allt till
en smidig deg.
3.Tag upp degen på bakbordet och kavla ut den till en fyrkant 40x40 cm.Skär degen i
fyrkanter 8x8cm.Rör samman ingredienserna till fyllningen & fördela den mitt på
fyrkanterna.
4.Vik upp de fyra hörnen över fyllningen och tryck till något.Lägg bröden i
bullformar på en plåt.Låt bröden jäsa under bakduk i rumstemperatur ca 2 timmar.
5.Sätt ugnen på 250 grader.Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda dem i mitten
av ugnen i 5-8min.Låt bröden kallna på brödgaller utan bakduk.
6.Blanda florsocker och vatten.Glasera bullarna strax innan de ska serveras.

1 kommentar:

  1. De ser jättegoda ut :) Vi har gjort såna där ett par gånger, men då har vi haft apelsinchoklad och daim i fyllningen.

    SvaraRadera