Dessa bullar är godast att äta samma dag,får absolut inte frysas in.Jag prövade och gjorde de förra gången jag bakade dessa,och det var inte gott alls kan jag säga.
Ingredienser:
25 g jäst för söta degar
2 dl kall mjölk
200 g rumstempererat smör
1 msk strösocker
6 dl vetemjöl
Fyllning:
75 g smör
2 msk strösocker
2 tsk vaniljsocker
Pensling:
Ägg
Garnering:
1 dl florsocker
1 msk vatten
Gör så här:
1.Smula sönder jästen i en skål.Tillsätt mjölken & rör om tills jästen löst sig.
2.Tillsätt smöret,delat i mindre bitar,sockret & mjölet.Arbeta snabbt ihop allt till
en smidig deg.
3.Tag upp degen på bakbordet och kavla ut den till en fyrkant 40x40 cm.Skär degen i
fyrkanter 8x8cm.Rör samman ingredienserna till fyllningen & fördela den mitt på
fyrkanterna.
4.Vik upp de fyra hörnen över fyllningen och tryck till något.Lägg bröden i
bullformar på en plåt.Låt bröden jäsa under bakduk i rumstemperatur ca 2 timmar.
5.Sätt ugnen på 250 grader.Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda dem i mitten
av ugnen i 5-8min.Låt bröden kallna på brödgaller utan bakduk.
6.Blanda florsocker och vatten.Glasera bullarna strax innan de ska serveras.
De ser jättegoda ut :) Vi har gjort såna där ett par gånger, men då har vi haft apelsinchoklad och daim i fyllningen.
SvaraRadera