30 juli 2010

Kokosrutor



Dessa härligheter bakade jag igår kväll,och dessa är godast att äta dagen efter.Då får de sin rätta smak och sötma.

Ingredienser:
6 ägg
6 dl socker
200 g smör
8 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
3 dl mjölk

Glasyr:
150 g smör
6 dl kokos
3 dl socker
2 ägg

Gör så här:

1.Sätt ugnen på 175 grader.Vispa ägg & socker poröst.Värm smöret och häll över
mjölken så det får till sig 37 grader.Sedan häller du det i äggsmeten.Rör om,sedan
häller du i vetemjöl och bakpulver,och blandar så det blir inga klumpar i.
2.Smörj in långpannan som tillhör spisen,sedan lägg smeten över pannan så det blir
jämnt.
3.In i ugnen ca 25min,längst ner av ugnen.Medans kakan är i ugnen så kan du börja
och förbereda glasyren.Smält smöret,sedan i med socker,och låt sockret smälta,sedan
i med ägg och kokos,rör om ordentligt och låt stå i låg värme och rör om hela
tiden.Sedan då kakan är klar,så tar du med slickepott och lägger försiktigt
glasyren över.
4.Nu ska kakan in igen i ugnen tills glasyren fått lite färg,ca 5-10min.
5.Sedan låter du kakan få svalna,sen delar du kakan i så stora bitar som du vill.

1 kommentar: