så de var bara in i köket och göra dem.Dessa kakor blev inte så söta och därför kunde man äta fler än man borde.Fick chansen och använda min formar som ja köpte på loppis för 9kronor.
Ingredienser:
125g smör rumstempererat
60g socker
5g vaniljsocker
3 g bakpulver
240g vetemjöl
1ägg
Hallon/rabarbersylt (hemmagjord)
Gör så här:
1.Sätt ugnen på 180grader.Blanda alla ingredienser i en bunke och arbeta ihop till en jämn deg
eller gör degen i matberedare.
2.Rulla ut degen på en lätt mjölad arbetsyta till en a 4cm tjock längd.Skär längden i 20 bitar
och lägg på en plåt med bakplåtspapper eller i så kakformar.
3.Gör en grop i mitten av varje kaka och fyll med sylt.Grädda i mitten av ugnen tills kakorna har
fått lite färg,ca 12-15minuter.Låt svalna.
Kram |
Vilka fina grottor. Varm kram till dig!
SvaraRaderaTack så mycket :D
RaderaHmmm, jag kan nog använda min krusbärssylt i dessa kakor. Syltkakor känns så genuint svenskt och gammaldags. De hör hemma på varje kakfat som är något att skryta med. Kram!
SvaraRaderaJa absolut.Funkar med de mesta till dessa.Har gjort tidigare med lemoncurd som blev riktigt lyckat.
RaderaÅh, så gott! Kakor som smälter i munnen.
SvaraRaderaHoppas du hittar tillbaka till det roliga med bakning. Ta hand om dig!
Kram kram
Tack söta.hoppas ja med.tack för ditt stöd.
RaderaSåg supersmarriga ut! :)
SvaraRaderahehehe.a borde ha bjussat några till dig men de försvann snabbt med 3 gottegrisar i huset
RaderaSer jättegoda ut, längesedan jag bakade kakor nu :) Har tänkt på dig och hoppas allt är bra på din front, kram!
SvaraRaderatack gumman.a de var ett tag för mig med.tack snälla söta.
Raderaibland har man bra dagar och vissa sämre men ja lever.
tack för att du tänker på mig :D
Alltid gott! :)
SvaraRaderaJa verkligen,en kaka man aldrig tröttnar på och går och variera .perfekt kaka till fikat
Radera