27 aug. 2012

Godaste Knafe

Nu kommer de en riktig gobit som ja fick smaka av en vän då jag besökte jönköping och jag säger bara att de här är verkligen den godaste bakelsen jag nånsin har ätit.otroligt god,med knaprigt skal och mjuk mozarella som är smält i mitten och de blir verkligen en smakupplevelse .På toppen av pastan så har man hällt på vit sirap.








Ingredienser:
2 mozarella ostar
500g normalsaltat smör
1 paket Katif pastry pasta (500g) finns hos utländska butiker
Vit sirap

Gör så här:
1.Smält smöret och öppna paketet med pastan och blanda i och rör om med händerna försiktigt.
2.Sedan ska man dra till en lagom mängd pastan och lägga i en kaffemugg och sedan lägger man
   en bit mozarella i mitten sen så knyter man ihop pastan och lägger på en plåt med bakplåtspapper
   på.
3.Sedan när du gjort alla så sätter du på ugnen på 225g och låter de stå mellan 20-25min i mitten av
   ugnen.Ska få
   en gyllenbrun färg som ni ser på bilden.
4.Ta ut då bakverken och låt stå i ca 2-3min och sedan häller du på riklig mängd med vit sirap på
   varje.
5.Går även och göra den som en tårta,smörj en rund form och sedan strör du ut pasta jämnt lager
   och trycker så de blir jämnt,smular ner mozarella ostarna och sedan lägger man på pastan igen och
    in i ugnen tills den blir gyllenbrun mellan 30-40min.

Tips: Godast och äta dem varmast men går att förbereda om man vill ha till någon fest.
Receptet har jag fått från Nancy Isaak


Kram

22 kommentarer:

  1. Svar
    1. Tyckte ja med så fort jag såg dem,och när ja smakade så kommer ja ihåg att ja sa åh va gott ett antal ggr,de skrattade bara heheh

      Radera
  2. Spännande! Som en bakelse men inte söt, väl? Vad räknas det som? Förrätt eller efterrätt?

    Kram Malin

    SvaraRadera
  3. Det är en bakelse,jo den blir söt då av sirapen,man dränker den typ i de.så gotti gott,de är efterrätt

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så häftig med en pasta- och ostbakelse! jag blir riktigt sugen på att smaka den.

      Tack! Blåbär är helt klart en given favorit här hemma. Det är nästan så att jag tror att kakorna är nyttiga:)

      Radera
  4. Coolt, du fick till det Simone! :) Gillar din nya layout :) Men jag ser inte min blogg på din blogglista ;)

    Så spännande detta ser ut och låter... hade jag gärna velat testa!

    SvaraRadera
  5. Vad smarrigt detta verkar :) sparar receptet

    SvaraRadera
  6. Vilken spännande och ovanlig bakelse! Väldigt häftig :)

    SvaraRadera
  7. Oh den där pastrygrejen ska jag leta reda på. JAg åt mängder av liknande godingar när jag var i Egypten på semester som såg ut precis så här.

    SvaraRadera
    Svar
    1. finns i orientaliska butiker i frysdisken,så bara o köpa och börja baka.skulle va kul om du testa göra dem själva,inte så svårt heller

      Radera
  8. Ser gott ut & låter också väldigt gott. Får nog testas :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. De är verkligen jättegott och ett måste av alla saker ja ätit så är detta bland de godaste

      Radera
  9. Men vad coolt och gott det här ser ut! Och vilken ny fin layout du har fått.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack så mycket,riktigt riktigt gott är de :D

      Radera
  10. Men snälla vem berättade för er att det här heter knafe ,fråga någon som är riktig libanes ,det här heter något annat och knafe gör man inte av små trådar det är en annan bakelse men också gott och kallad ismaliyi

    SvaraRadera
  11. Det här heter ismaliyyi som man gör av små trådar liksom ,knafe det är en annan bakelse sök efter så får du se på libanesisk efterrätt

    SvaraRadera
    Svar
    1. Aldrig hört de namnet.Alla säger knafe,i alla fall vad ja hört.
      Sökt på google men hittar inget på ismaliyyi.
      skulle va kul och lära sig mer.verkligen en av mina favodesserter

      Radera