Före
Efter
Hemmagjort vaniljextrakt
250 ml Vodka
3-5 vaniljstänger Vaniljimporten
Gör så här:
1.Tvätta rent en flaska och torka,lättast blir om du använder ugnen,på 100grader tills de torkar helt.
2.Skär ett snitt i varje vaniljstäng på längden så de öppnar sig,men låt dem sitta ihop i ena änden.
3.Låt flaskan stå mörkt och svalt i minst två månader,skaka om då och då,sedan är extraktet färdig.
4.Extraktet mörknar med tiden och håller i flera år.Och vill du fylla på så går det bra med ytterligare vodka och vaniljstänger allteftersom man använder det.
Receptet hittade jag hos http://call-me-cupcake.blogspot.se/
Flaskan kommer från Nimas
Kram
Jo, jag såg detta hos call me cupcake... fiffigt och säkert sparar man en slant också!
SvaraRaderaDet ska jag definitivt prova. Jag har varit nyfiken på det ett tag så det är väl bara att sätta igång :-).
SvaraRaderaDin blogg är grym som vanligt!
Tusen tack för en inspirerande blogg ;-)
SvaraRaderaHäftigt:)
SvaraRadera