28 feb. 2012

Vaniljbavaroise glass

Nu börjar man få vår känslor och älskar hur solen tittar fram. Nu när det börjar kännas som vår så är det dags och göra glass.Något som är så enkelt och göra och dessutom godare än de man köper.
Som ni kanske märkt vid det här laget så älskar jag vaniljbavaroise, för att de är så krämigt och med en smak av vanilj så har jag fastnat för det helt och hållet.
Jag hittade ett recept som går tillväga samma sätt som man gör vaniljbavaroise och de testade jag att göra och det är den godaste och krämigaste glassen som jag ätit.Jag toppade med vaniljmarinerade jordgubbar men man kan äta självklart utan.





Ingredienser:
2 st gelatinblad
1 vaniljstång Vaniljimporten.se
2,5dl mjölk
100g socker
80g äggula
2,5dl vispgrädde

Vaniljmarinerade jordgubbar
150g jordgubbar(helst färska)
1 dl vatten
0.5 vaniljstång Vaniljimporten.se

Gör så här:
1.Koka upp mjölken tillsammans med vaniljstången,delad och urkärnad.Ta ur vaniljstången.
2.Låt de vila  i ca 10minuter.Vispa under tiden äggulorna med sockret tills
   det blir luftigt och krämigt.
3.Blötlägg gelatinbladen och låt stå ca 5minuter.
4.Häll mjölkblandningen över äggblandningen och häll sedan tillbaks i kastrullen och värm
   försiktigt tills det blir 85grader.
5.Ta bort kastrullen från värmen och krama ur gelatinbladen från
   vattnet och rör om.Låt det svalna till en temperatur på 20grader.Snabbast är att lägga i ett vattenbad.
6.Vispa grädden lätt,och tillsätt de i den avsvalnade mjölkblandningen.
7.Häll de i en kanna och låt stå i kylskåpet.Ha inget som luktar för då tar de smak av det.
   Plasta in gärna.Tipset hittade jag hos det söta livet.
8.Dagen efter så kan du om du har glassmaskin köra i den eller ställa i frysen och röra om
   ett par gånger.Jag använde glassmaskin i 15minuter och sedan i frysen.
9.Jag la glassen i muffinsformar av silikon för att få en portioner och snyggare upplägg.
   Ät dagen efter så glassen stelnar ordentligt.
10.Skiva jordgubbarna i tunna skivor,lägg vatten och fröna från vaniljstång  samt vaniljstången
    och låt koka upp,du ska se att de tjocknar lite men inte att de får koka för kraftigt för då blir
    det för tjockt.Så ha koll,låt det småputtra och på låg värme i några få minuter.
11.Häll sedan sockerlaget på de skivade jordgubbarna och låt de dra i någon timme.
Kram

18 kommentarer:

  1. jag gillar dina verk så exotiska vissa av dem <3 va kul att ni också samlar, något som vi kan bidraga till? allt för att hjälpa de som behöver det så väl. jag är lite orolig eftersom sonen tvunget skall resa ner själv, han vill se så att det kommer dit han vill. samtidigt är jag stolt, du vet en mammas gissel. kramisar

    SvaraRadera
  2. Sv; Mmm visst är de goda. Passar lite när som de där kakorna tycker jag :)

    MMm brukar också göra liknande skapelser som ovan men med mybntamarinerade jordbubbar eller hallon..blir så fräscht :) Smälter i munnen de där efterrätterna! :)

    SvaraRadera
  3. Jag undrar det samma, jag skulle genast till att bokmärka receptet tills jag upptäckte att det inte fanns något (men jag väntar otåligt). :-)

    SvaraRadera
  4. Alskar glass i alla sorter! Har du gjort denna glassen med glassmaskin eller pa fri hand?

    SvaraRadera
  5. Evelina-Kommer lägga upp de senare i dag
    Ninni-de var verkligen supergott
    wiccan-Tack så mycket,snällt sagt.Ja absolut de förstår jag,önskar han lycka till på hans långa resa.
    Mary-Jajemensan.a de låter gott,mynta kommer jag få massa i sommar.Håller med dig,farligt gott
    Lätta och goda recept-Tack,de var super
    Malin`s diner-de kommer gumman snart
    Moma-:d kommer snart
    Nena-a speciellt dem krämiga,mums mus.Jag har använt glassmaskin men de går lika bra och lägga i frysen och röra om ett par gånger.

    SvaraRadera
  6. Det ser så härligt gott och somrigt ut!

    SvaraRadera
  7. Ser fantastisk gott ut =)
    KRAM

    SvaraRadera
  8. OJ OJ OJ vilken härlig dessert!Bordskicket skulle vara som bortblåst om du ställde den framför mina ögon;-D

    SvaraRadera
  9. Detta har jag aldrig ätit men det ser väldigt gott ut! =)

    SvaraRadera
  10. Herregud... blir jättesötsugen/hungrig när jag tittar på din blogg! :)

    SvaraRadera
  11. Mårtenssons kök-Visst gör de,fick ryck och göra glass,då de är ju underbart väder så då passar det med glass
    Sabina-inga problem
    Vardaxlyx-Tack snällt av dig
    Julia-matblogg-Tusen tack härligt att du tycker så
    Ann-Sofi-hahahhaha.du ja förstår dig,för exakt så blev jag då jag fick lite smak av den,poff så gick den snabbt slut
    Sara-Gott är det,och du måste pröva.
    Sara-Gu vad roligt och höra,det tar jag som en komplimang.

    SvaraRadera
  12. Duktiga du!! Blir så imponerad, ser verkligen jättegott ut kram!

    SvaraRadera