2 jan. 2012

Lyxig Dessert-Hallonbavaroise

På Nyår blev vi bjudna och firade hos brorsan, och även lillasyrran kom .Så detta gjorde jag dagen innan
och blev 6 portionsformar.Jag använde min Lekue form med volang kanter och de blev ursnyggt.
Underst är rulltårta och mellan vaniljbavaroise och toppen blev det hallonbavaroise.Detta kan du även använda som tårtfyllning.Lyxigare och definitivt gott.
Recept på rulltårta hittar du Här
Recept på Vaniljbavaroise hittar du Här
Recept på Hallonbavaroise hittar du här nedantill






Ingredienser:
200g frysta/färska hallon
40g socker
2äggulor
1 dl vispgrädde
2blad gelatin

Gör så här:
1.Mixa hallonen och sila bort kärnorna.Blötlägg gelatinbladen.
2.Koka upp hallonpurèn med hälften av sockret.
3.Vispa resten av sockret i hop med äggulorna poröst.
4.Häll över äggsmeten i hallonpurèn under omrörning.Värm alltihop i
   kastrullen och rör om hela tiden tills det uppnår 82grader.
5.Ta bort från spisen och blanda ner det blötlagda gelatinet.
6.Kyl ner smeten till 25grader och vänd därefter ner grädden som skall
   vara lättvispad.Häll i form och stå kallt i 4 tim.
  Garnera med det du tycker om,t.ex frukt,grädde.

Kram

7 kommentarer:

  1. Så gott det ser ut, fräsch och fint!

    En god fortsättning på nya året!

    SvaraRadera
  2. Mårtenssons kök- a de kan jag lova er.Tack så mycket.Önskar er detsamma
    Linda-A så gott,och de var den sista bakelse för de året.
    Amy`s piece of cake-Hehhehe,a tyvärr gick de slut på direkten,så goda blev de.Men de är lätt och göra,ett måste och pröva på

    SvaraRadera
  3. Mmm, mums! Hallon är verkligen alltid en vinnare :)

    SvaraRadera
  4. Så fin och så gott det ser ut

    SvaraRadera