19 jan. 2012

Formfranska

Oj oj, detta bröd har jag velat göra ett bra tag,och nu äntligen har jag bakat detta.
Jag valde att halvera receptet så jag fick en limpa, då jag har bara en brödform annars
skulle jag gjort två limpor för det tog en dag så var brödet slut.Så god och saftig,man måste
testa för att veta vad jag pratar om.Det här är Leila Lindholms recept, men jag hade inte
durumvetemjöl,men vill ni använda så tillsätt 2 dl.Följer du detta recept så får du 2 limpor.



Ingredienser:
50g jäst
5 dl ljummet vatten
2tsk honung(ekologisk)
2 tsk ljus sirap
1 dl olivolja
1 1/2 msk salt
ca 11-12 dl vetemjöl special
Smör och vallmofrö till
brödformarna
Flingsalt

Gör så här:
1. Smula jästen i en bunke och tillsätt vatten, honung, brödsirap, olivolja och flingsalt.
2. Tillsätt durumvetemjölet och sist vetemjöl special tills degen går ihop och blir mjuk och elastisk.
3. Jäs i bunke under bakduk, i cirka 40 minuter till dubbel storlek.
4. Smöra och bröa formarna med sesamfrö eller vallmofrön.
5. Dela degen i två, knåda den lite och rulla sedan ut till två limpor och lägg i de smorda formarna.
6. Låt dem jäsa i formarna under bakduk till dubbel storlek, cirka 30 minuter. Sätt ugnen på 200   
    grader.
7. Pensla limporna med lite vatten, strö över lite flingsalt och gör ett snitt på längden.
8. Grädda i 25-30 minuter och låt svalna på ett brödgaller.

Kram

5 kommentarer:

  1. Ser gott ut och vallmofrön som jag bara älskar!

    SvaraRadera
  2. Så fint och man ser att det är saftigt!

    SvaraRadera
  3. Amy`s piece of cake-A de var verkligen jättegott.Ja med älskar vallmofrö,och hur gott är de inte och rosta..
    Hovkonditorn-Tack gumman,a visst lyckades ja ta ett bra kort :D

    SvaraRadera
  4. Det där brödet måste jag prova.

    SvaraRadera
  5. Tutik-a det är jättegott,hoppas du också tycker det

    SvaraRadera