20 jan. 2012

Lamingtons

Nu har jag äntligen testat på att göra det Australienska bakverket som är det kändaste i alla fall i Australien.Lamingtons består av en kaka,sockerkaka,chokladkaka ja det kan man välja själv.
Sedan doppar man kakan i choklad och strör på kokos men samma där du kan ju göra din
egna version och varför inte strö över strössel eller annat gott över.
Jag gjorde den traditionella lamingtons bakelse,dvs sockerkaka,täckt med choklad och på toppen
 kokos.Resultatet blev knaprig chokladtäcke med kokos smak och så tar man en tugga och kommer till den mjuka kakan.Dessa var goda,men de var jobbigt med att skära alla rutor i samma storlek och sedan doppa dem.Krävdes mycket choklad men så här blev slutresultatet.Lite lyxigare än den traditionella sockerkakan.



Ingredienser :
3ägg
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50g smör
1dl mjölk
3 1/2dl vetemjöl
2tsk bakpulver
1 nypa salt
300g choklad ( Felchlin)Åsö
kokos

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
3. Smält smöret och rör i mjölken, blanda det med äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
5. Fyll en smord och bröad fyrkantig form,smör och ströbröd.
6. Grädda kakan naturell i mitten av ugnen i 25-30 minuter. Prova med en sticka, den
    ska inte vara  kladdig.
7. Låt kakan svalna något och stjälp sedan upp den på en tallrik eller ett brödgaller.
8. Skär kakan i mindre rutor,varje ruta ska vara 4x4cm.
9. Då alla rutor är lika stora så ska man smälta chokladen via vattenbad.Då det är klart,ska
    man sedan doppa varje ruta i choklad och sedan strö över kokos medan chokladen är
    fortfarande kladdig.
10.Lägg dessa på bakplåtspapper och in i kylen.Sedan då chokladen torknat till ska man
     täcka kakorna, så att de inte blir torra.


Kram

13 kommentarer:

  1. Tja, en blandning mellan cake-pops och chokladbollar? Låter iaf supergott :-)

    SvaraRadera
  2. Ronjasmatte-Nä de är ju bara en sockerkaka,cake pops är ju kaka som är blandat med nån fyllning och sedan täckt med choklad.detta är en lyxigare variant av sockerkaka skulle ja kalla det mer.gott ja de är det absolut.

    SvaraRadera
  3. Ser jättesmarrigt ut =) Kika gärna in på min matblogg och tävla om skålar från Ib Laursen =)

    SvaraRadera
  4. Hejsan! Var gärna med i min tävling! Du ska välja ut det bästa inlägget du tycker på DIN blogg. Jag ser att du skriver bar så jag tror att du har en STOR chans att vinna! :D

    Skicka in ditt bästa inlägg här: http://mallanmalinsliv.blogg.se/2012/january/tavling-d.html#comment

    SvaraRadera
  5. De såg jättegoda ut =) Har en morbror och 3 kusiner som bor i Austalien men har aldrig hört talas om detta. Såg lite ut som snoddas fast med alla snötäckta kanter :)

    SvaraRadera
  6. Coquina-Tack,absolut klart ja är med.
    Malin-Tack för inbjudan.
    Milli-Åh tackar.Jaha,a passa på och fråga dem om du pratar med dem.

    SvaraRadera
  7. Så gott! Med chokladkaka är min favorit. Dock aldrig bakat själv.

    SvaraRadera
  8. Har vi aldrig sett för, låter väldigt gott...

    SvaraRadera
  9. Cupcakesfluffan-Tackar
    Remsan-Aa choklad är gott,och skulle passa med detta också.
    Mårtensson kök-Härligt,gillar ju att vara först ute,men de händer inte ofta.Tack

    SvaraRadera
  10. Ja, vilket jobb du har lagt ner, men de ser verkligen goda ut. Lyxiga!

    Kram Malin

    SvaraRadera
  11. Malin`s Diner-Åh tack så mycket :D

    SvaraRadera
  12. Lite som kärleksmums :)tyckte dom ser fräcka ut

    SvaraRadera