9 dec. 2011

Pepparkaks skorpor

Om man har tröttnat på vanliga pepparkakor, så är detta ett bra alternativt och
går snabbt att göra dessa.Jag tyckte de blev goda,men ja skulle nog om ja
gjorde dessa en gång till så skulle ja byta ut en halv dl farinsocker mot
strösocker.

                                                      Ogräddade skorpor

                                                     Färdiga skorpor
Ingredienser:
100g smör
2tsk kanel Zmaka
2 tsk kardemumma Zmaka
1 tsk nejlika mald
1 tsk ingefära mald
2ägg
1.5dl farinsocker
5dl vetemjöl
1.5tsk bakpulver
0.75dl sötmandel
0.75dl flagad mandel

Gör så här:
1.Sätt ugnen på 175grader.Smält smöret tillsammans med kryddorna.
2.Häll över i en skål och tillsätt äggen.
3.Blanda övriga ingredienser och rör sedan ner i smör och äggblandningen.
4.Forma smeten till 3 längder och lägg på plåt med bakplåtspapper.
5.Jag brukar platta till mina längder då de jäser i ugnen och vill inte ha
   de så tjocka.
6.Grädda mitt i ugnen i 20min.Ta ut plåten och sänkt till 125grader.
7.Skär längderna i centimeter tjocka skivor.Lägg tillbaka plåten i
   ugnen i ca 15minuter.
8.Stäng sedan av värmen och ha kvar skorporna i ugnen, gärna till
   dagen efter.Då blir det knapriga och goda.

Kram

6 kommentarer:

  1. Oj detta lät ju KANON gott!
    Önskar dig en kanon trevlig kväll!
    Kramkram

    SvaraRadera
  2. Låter som ett gott och spännande alternativ till pepparkakor :-)

    SvaraRadera
  3. Skorpor och biscotti verkar verkligen vara inne just nu! Så härligt att se denna variation av recept på den fronten!

    SvaraRadera
  4. Vardaxlyx-a de var goda,blev själv förvånad.
    Here comes sugar-a de var goda,bara lite minus socker,men de kanske är bra som de är.Ja älskar sött
    Sana-a och mycket lyxigare än pepparkakor
    Linda-Håller med,lite lyx i vardagen ska man unna sig tycker jag
    Frostrosor-a faktiskt, jag har också sett det överallt.Saffranskorpor knäcker verkligen,supergott.Ett måste enligt mig i alla fall.:)

    SvaraRadera