I dag är det tredje advent och i dag blir de nåt som så enkelt som ischoklad.
Det här julgodiset är bland det lättaste man kan göra.Man bara värmer upp och voila så har man en god godisbit att mumsa på.Dock har jag inte gjort traditionella ischoklad den här gången.Jag har en äldre bakbok,och där stod de att man skulle tillsätta ägg,så de har ja tillsatt.Och de blev krämigt och smakar som chokladmousse.
Mycket gott,och med lite fin rivet apelsinskal så blev de toppen på isberget.För choklad+apelsin är svårt att toppa.
Ingredienser:
200g ljus choklad Jolla choklad & Dessert
100g cocosfett
1ägg
Rivet skal av 1 väl tvättad apelsin
Gör så här:
1.Smält chokladen via vattenbad, tillsammans med cocosfettet.
2.När allt har smälts låt då blandningen svalna lite,men inte så att
de stelnar.
3.Vispa upp ägget, tillsätt det vispade ägget i chokladblandningen,
lite i taget och vispa det.Du märker att de blir krämigt och tjockare.
4.Tillsätt rivet apelsinskal och rör om väl.
5.Jag använde decopen spritsen och de blev inget spill.
6.Fyll massan i knäckformar(metal) och låt de sedan svalna helt.
7.Sedan är det bara att lägga in i kyl och förvara där tills det är dags
och bjuda på dessa godingar.
Receptet kommer från boken "Julgodis", men där stod de 2 ägg.
Kram
Choklad och apelsin är en riktigt god kombo! Låter som du fick gott godis :-)
SvaraRaderaLinda-a visst är det.Första gången ja gör ischoklad med apelsin.nu ska jag alltid göra det.
SvaraRaderaåå vad gott och fräscht med apelsin.. Det skall jag också ha i min nästa omgång ischoklad
SvaraRadera