5 dec. 2011

Gelè godis

Jag testade och gjorde hemma godis och de bästa är att du vet vad du lägger i och inte konstiga
ämnen .De blev faktiskt jättegoda.Och dessa blev mycket mindre än vanliga gelè godis som man köper i godisaffären.Jag använde min form till att göra praliner av silikon och det funkade perfekt.



Ingredienser:
3 gelatinblad
25g glukos
0.5dl strösocker
1,025dl  vatten
4-5droppar essens/arom(hallon)
Några droppar pastafärg/karamellfärg
Strösocker

Gör så här:
1.Olja in formarna.Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.
2.Blanda glukos, socker och vatten i en tjockbottnad kastrull.Koka över
   medelhög värme till 122grader.
3.Värm under tiden de urkramade gelatinbladen med 2mask vatten
    långsamt i en kastrull och rör försiktigt tills gelatinet är helt upplöst.
4.Gelatinet får absolut inte koka.
5.Ta sockerlagen från värmen och blanda i det smälta gelatinet,aromen samt
    några droppar färg.
5.Låt temperaturen sjunka till ca 70grader innan du fyller formarna med massan.
6.Låt svalna och stelna i rumstemperatur över natten.
7.Sedan är de bara ta ut dem ur formen och strö över lite strösocker.Klart.
Receptet hittade jag på recept.nu och de är systrarna Eisenmans gelè godis.

4 kommentarer:

  1. De såg väldigt goda ut och såg inte alltför svåra ut att göra :) Att man aldrig tänk på de innan att man lätt kan göra många saker själv ;)

    SvaraRadera
  2. a de smakar likadant som de man köper,nä håll bara koll då de lätt kan brännas vid.
    a man kan mer än man tror.Jag fick 10st godisar,men du kan lätt dubbla receptet.

    SvaraRadera
  3. Kanske snor detta recept hihi! Du är ju såå grym =)
    Kramkram

    SvaraRadera
  4. vardaxlyx-a de får du gärna göra.åh tack söta du
    snällt sagt :D
    Kramis

    SvaraRadera