Jag testade och gjorde hemma godis och de bästa är att du vet vad du lägger i och inte konstiga
ämnen .De blev faktiskt jättegoda.Och dessa blev mycket mindre än vanliga gelè godis som man köper i godisaffären.Jag använde min form till att göra praliner av silikon och det funkade perfekt.
Ingredienser:
3 gelatinblad
25g glukos
0.5dl strösocker
1,025dl vatten
4-5droppar essens/arom(hallon)
Några droppar pastafärg/karamellfärg
Strösocker
Gör så här:
1.Olja in formarna.Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.
2.Blanda glukos, socker och vatten i en tjockbottnad kastrull.Koka över
medelhög värme till 122grader.
3.Värm under tiden de urkramade gelatinbladen med 2mask vatten
långsamt i en kastrull och rör försiktigt tills gelatinet är helt upplöst.
4.Gelatinet får absolut inte koka.
5.Ta sockerlagen från värmen och blanda i det smälta gelatinet,aromen samt
några droppar färg.
5.Låt temperaturen sjunka till ca 70grader innan du fyller formarna med massan.
6.Låt svalna och stelna i rumstemperatur över natten.
7.Sedan är de bara ta ut dem ur formen och strö över lite strösocker.Klart.
Receptet hittade jag på recept.nu och de är systrarna Eisenmans gelè godis.
De såg väldigt goda ut och såg inte alltför svåra ut att göra :) Att man aldrig tänk på de innan att man lätt kan göra många saker själv ;)
SvaraRaderaa de smakar likadant som de man köper,nä håll bara koll då de lätt kan brännas vid.
SvaraRaderaa man kan mer än man tror.Jag fick 10st godisar,men du kan lätt dubbla receptet.
Kanske snor detta recept hihi! Du är ju såå grym =)
SvaraRaderaKramkram
vardaxlyx-a de får du gärna göra.åh tack söta du
SvaraRaderasnällt sagt :D
Kramis