25 nov. 2011

Russinbröd

För några dagar sedan gjorde jag detta bröd.De var gott,och blir säkert populärt hos barn,men de är lite
för sött för mig.Bröd vill jag ha med smak av de saltiga hållet.Detta bröd var väldigt lätt att göra.
Receptet kommer från Leila Lindholm " a piece of cake".



Ingredienser:
35g smör
3dl mjölk
1/2 dl mörk sirap
1tsk salt
1msk brödkryddor
50g färsk jäst
1dl russin
8dl rågsikt/vetemjöl

Gör så här:
1.Smält smöret,tillsätt mjölk,sirap,salt och brödkryddor.Värm vätskan till fingerljummet,max 37grader.
2.Smula jästen i en bunke och lös upp i degvätskan.Rör ner russin och lite rågsikt i taget till en smidig deg.
3.Jäs degen i bunken under bakduk i cirka 30minuter.Sätt ugnen på 225grader.
4.Dela degen i 12 bitar på bakbord,doppa i rågsikt och jäs under bakduk på plåtar med bakplåtspapper
   i cirka 30minuter.
5.Grädda bullarna i mitten av ugnen i cirka 10minuter.


Kram

5 kommentarer:

  1. Vad stilit och ljust du fått här inne nu. Riktigt mysigt :-) . Bullarna ser för härliga ut, söta bröd är mina barns favorit, så jag måste ju prova nån dag att baka dessa. Själv är surdegsbröd en stor favorit och bröd med havssalt och likande.

    Dina saffrans macarons såg ju jätte fina ut, ska deffinitivt saffa mig en sådan matta, när ekonomin tillåter, just nu håller vipå att spara till en paris resa till våren :-)

    SvaraRadera
  2. Anna-a har velat förändra bloggen ett par månader,men då man inte är teknisk lagd,så får man vänta tills vännen har tid,och efter ett par månader blev de så här.
    a de är härligt och gott med surdegsbröd,dock är
    min favorit danskt bröd med saltgroppar i...sjukt gott.
    ja önskar också att man kunde åka till paris,men just nu får ja nöja mig med att baka franskt.
    a blev nöjd med macaronsen,blev ju så mycket finare än man gör med vanlig bakplåtspapper.
    Bodde vi närmre så skulle du få låna den när du ville.gör inte så ofta macarons.

    SvaraRadera
  3. Dem måste jag testa =)
    Kramkram

    SvaraRadera
  4. Hovkonditorn-Tack
    Vardaxlyx-åh vad härligt,hör gärna av dig med din reccension på dessa

    SvaraRadera