Ingredienser:
4dl vetemjöl
3/4dl potatismjöl
1tsk bakpulver
1krm salt
1 kuvert saffran 1/2g Påfågeln Saffran
1 dl strösocker
1/2 tsk vatten
200g kylskåpskallt smör
1/2dl lingonsylt till fyllning
Gör så här:
1.Sätt ugnen på 175grader.
2.Lägg vetemjöl,bakpulver och salt i en bunke.Lägg saffranet med lite av sockret i en
mortel och krossa så de blir finstött.Rör ut blandningen med vattnet.
Tillsätt saffrans blandningen och resten av sockret till de torra ingredienserna.
3.Tillsätt det kalla smöret i mindre bitar ihop med de torra ingredienserna,
och nyp i hop till en smidig deg.Tar tid,då de blir väldigt smuligt i början,
men de är bara att knåda så blir den snart slät.
4.Forma degen till en rulle och skär rullen i 20bitar.
Forma bitarna till bollar och lägg dem i pappformar.
5.Platta till varje boll lite,gör en grop i mitten med fingret och lägg en klick lingonsylt.
6.Grädda kakorna i mitten av ugnen i 175grader i 15-20minuter.
De ska inte få så mycket färg,jag brukar
kolla under kakorna,finns de färg då är de klara.Låt svalna,
och sedan bara förpacka i en burk eller frysa in.
Receptet kommer från Mia Öhrns bok " mitt eget kafè"
Formarna kommer från Siluett
Kram

Dom ser verkligen goda ut!!
SvaraRaderaOooh vad gott, upphottade hallongrottor! Gillar din nya header förresten!
SvaraRaderaMums, ser jättegoda ut!
SvaraRaderaTina-dem är riktigt goda
SvaraRaderaMarias söta saker-a verkligen.Tusen tack
Amy`s piece of cake-a dem är goda,men älskar nog mer saffranskorporna.
Åh, vad gott det lät med saffransgrottor! Det ska jag ta och göra nu inför jul.
SvaraRaderaFrån jäst till gäst-Absolut,dessa gick slut väldigt fort,så dessa rekommenderar jag starkt
SvaraRaderaVilken bra idé att förnya syltgrottorna till jul, det får läggas på minnet.
SvaraRaderaFin blogg du har!!