Nu då det närmar sig 1 advent så tycker jag att saffransgrottor passar utmärkt.Man vill ju inte hinna tröttna på lussebullar,så därför gjorde jag dessa små kakor.Och de var verkligen jättegoda,fyllde dem med min hemmagjorda lingonsylt.Så ni som vill pröva på nåt nytt,annorlunda och juligt så passar dessa utmärkt.
Ingredienser:
4dl vetemjöl
3/4dl potatismjöl
1tsk bakpulver
1krm salt
1 kuvert saffran 1/2g Påfågeln Saffran
1 dl strösocker
1/2 tsk vatten
200g kylskåpskallt smör
1/2dl lingonsylt till fyllning
Gör så här:
1.Sätt ugnen på 175grader.
2.Lägg vetemjöl,bakpulver och salt i en bunke.Lägg saffranet med lite av sockret i en
mortel och krossa så de blir finstött.Rör ut blandningen med vattnet.
Tillsätt saffrans blandningen och resten av sockret till de torra ingredienserna.
3.Tillsätt det kalla smöret i mindre bitar ihop med de torra ingredienserna,
och nyp i hop till en smidig deg.Tar tid,då de blir väldigt smuligt i början,
men de är bara att knåda så blir den snart slät.
4.Forma degen till en rulle och skär rullen i 20bitar.
Forma bitarna till bollar och lägg dem i pappformar.
5.Platta till varje boll lite,gör en grop i mitten med fingret och lägg en klick lingonsylt.
6.Grädda kakorna i mitten av ugnen i 175grader i 15-20minuter.
De ska inte få så mycket färg,jag brukar
kolla under kakorna,finns de färg då är de klara.Låt svalna,
och sedan bara förpacka i en burk eller frysa in.
Receptet kommer från Mia Öhrns bok " mitt eget kafè"
Formarna kommer från Siluett
Kram
Dom ser verkligen goda ut!!
SvaraRaderaOooh vad gott, upphottade hallongrottor! Gillar din nya header förresten!
SvaraRaderaMums, ser jättegoda ut!
SvaraRaderaTina-dem är riktigt goda
SvaraRaderaMarias söta saker-a verkligen.Tusen tack
Amy`s piece of cake-a dem är goda,men älskar nog mer saffranskorporna.
Åh, vad gott det lät med saffransgrottor! Det ska jag ta och göra nu inför jul.
SvaraRaderaFrån jäst till gäst-Absolut,dessa gick slut väldigt fort,så dessa rekommenderar jag starkt
SvaraRaderaVilken bra idé att förnya syltgrottorna till jul, det får läggas på minnet.
SvaraRaderaFin blogg du har!!