I vanliga fall ska man lägga nån fyllning mellan macaronsen,men jag valde att inte göra det.Dessa är så grymt goda som dem är. Jag kommer ihåg för ca 3år sedan,då åkte jag ner till Syrien och fick äta dessa.De hade nån tunn creme mellan.Dessa åt jag nog ett par då jag var där. Men då cremen inte var så mycket att hurra för så gillade ja dem mer naturella.Men dessa är nog jättegoda med nån chokladganache mellan,eller nån vaniljkräm om man nu vill det.Detta receptet är mycket enklare än vanliga macarons och går mycket snabbare.
Ingredienser:
250g kokos
75g mald mandel
2äggvitor
100g socker
1tsk vaniljextrakt eller äkta vaniljsocker
Gör så här:
1.Sätt ugnen på 160grader.Lägg bakplåtspapper på en plåt.Blanda mandel och kokos i en stor skål. 2.Vispa äggvitorna i en annan skål tills det blir mjuka toppar.Tillsätt sedan strösocker och
vispa ytterligare,de ska bli vit blank maräng med toppar.
3.Blanda ihop varsamt.Jag formade dem lite ovala,med hjälp av 2 matskedar.Lägg på plåten,de blir
inte större än de du lägger på plåten.
4.Grädda i 15min,men kan behöva 20min.Det är bara att kolla på dem,de ska inte få så mycket
färg.Svalna på galler.
Kram
Vilket intressant recept!
SvaraRaderaHovkonditorn-Tack,det tycker jag med.Min favoritkaka faktiskt.Älskar man kokos måste man ta göra denna.
SvaraRaderaShit vad gott det låter!
SvaraRaderaNellie-a du måste pröva på då du är också crazy i kokos,hehehe
SvaraRadera