Ingredienser:
7äggvitor
5dl strösocker
1nypa salt
100g mörk choklad 70%
50g mandelspån
3dl vispgrädde
Garnering:
Blåbär
Hallon
Jordgubbar
Bigarråer
Gör så här:
1.Sätt ugnen på 150grader.Blanda äggvita,strösocker och salt i en rosfri bunke.
2.Sätt bunken i ett vattenbad(över kokande vatten).
3.Vispa för hand tills sockerkristallerna smält och marängen tjocknar och har tempen 60-65
grader.Ta bort bunken från vattenbadet och vispa marängen länge på hög hastighet med elvisp
tills den har svalnat.
4.Rosta mandelspånet i en torr stekpanna.Smält chokladen i ett vattenbad och vänd försiktigt
så att marängen blir lite randig.
5.Klicka ut marängen till en slarvig tårtbotten på en plåt med bakplåtspapper.
6.Grädda i mitten av ugnen i cirka 1tim.Marängen ska vara lite seg i mitten.Låt sedan svalna
helt.Vispa grädden fluffig och skeda den över marängen med slickepott.Strö över färska bär.
Bon Apetit
Kram

Oj va gott det ser ut :)
SvaraRaderaVeronica-Tack,det var verkligen supergott.
SvaraRadera