7 aug. 2011

Pavlova Tårta

I går blev det en härlig fransk marängtårta.Om ni inte smakat det så kan jag lova att ni har missat något.Sjukt gott,med den lite sega marängen med rostade mandelspån och choklad så blir marängen helt underbar att bara äta så.Men om du toppar med grädde och massa bär då tar den här tårta dig snabbt till himmelriket.Och tveka inte gör du den här tårtan då du får besök så kan jag garantera tummen upp.Mums Mums verkligen.





Ingredienser:
7äggvitor
5dl strösocker
1nypa salt
100g mörk choklad 70%
50g mandelspån
3dl vispgrädde
Garnering:
Blåbär
Hallon
Jordgubbar
Bigarråer

Gör så här:
1.Sätt ugnen på 150grader.Blanda äggvita,strösocker och salt i en rosfri bunke.
2.Sätt bunken i ett vattenbad(över kokande vatten).
3.Vispa för hand tills sockerkristallerna smält och marängen tjocknar och har tempen 60-65
grader.Ta bort bunken från vattenbadet och vispa marängen länge på hög hastighet med elvisp
tills den har svalnat.
4.Rosta mandelspånet i en torr stekpanna.Smält chokladen i ett vattenbad och vänd försiktigt
så att marängen blir lite randig.
5.Klicka ut marängen till en slarvig tårtbotten på en plåt med bakplåtspapper.
6.Grädda i mitten av ugnen i cirka 1tim.Marängen ska vara lite seg i mitten.Låt sedan svalna
helt.Vispa grädden fluffig och skeda den över marängen med slickepott.Strö över färska bär.
Bon Apetit


Kram

2 kommentarer: