4 aug. 2011

Kanelbulle Krans

Ibland kan det enklaste vara det godaste.Älskar kanelbullar,speciellt då de blir så mjuka,fluffiga och verkligen goda.Dessa blev grymt goda och saftiga.
Som Leila Lindholm säger så är hemligheten mycket smör,och ja instämmer.Det som gör bullarna saftiga och goda.Ska man äta så ska man slå på stort och inte snåla.Det blev en krans och 20tal bullar.


Ingredienser:
3dl mjölk
50g jäst(söta degar)
1 1/2dl socker
1/2tsk salt
150g mjukt smör
1ekologiskt ägg
11-12dl vetemjöl special

Fyllning:
200gmjukt smör
1dl strösocker
1msk malen kanel

Gör så här:
1.Smula ner jästen i en bunke och lös den med den ljumma mjölken,strösocker,salt,smör och ägg.
2.Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta samman till en smidig deg.Jäs degen i bunken under
bakduk till dubbel storlek i 60min.
3Lägg upp degen på ett mjölat bakbord och baka ut.
4.Blanda smör,strösocker och kanel till en krämig fyllning.Dela degen och kavla ut till en
rektangulär platta,cirka 1cm tjock.
5.Bred över smörkrämen.Rulla ihop,och skär dem i 2centimers tjocka rullar.
6.Lägg dem på formar och lägg dem på ett bakplåtspapper.Låt bullarna jäsa under bakduk i cirka
40minuter.Sätt ugnen på 200grader efter att den har ca 20min kvar.Pensla bullarna med
uppvispat ägg och strö på pärlsocker.Grädda dem gyllene i mitten av ugnen i cirka 10minuter.


Kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar