23 aug. 2011

Så här gör du din egna choklad mmf

Visst är det roligt att göra sina egna bakverk med lite hjälpmedel så kan man ju göra väldigt mycket.Jag har flera gånger gjort mmf men inte choklad mmf,så de här var nåt nytt.Väldigt smidigt och god smak.






Ingredienser:
200g marshmallows
200g choklad 64% &37% Weiss choklad
3msk vispgrädde
1msk smör
400g siktat florsocker

Gör så här:
1.Smält chokladen tillsammans med vispgrädden och smöret i ett vattenbad.Klick marshmallowsen
i mindre bitar.Lägg i dem i den smälta chokladen och rör om tills det inte finns klumpar i.
2.Häll över den smälta chokladen i en skål och sikta sedan florsocker lite i taget och rör om
med en träsked tills du får den fast,då kan du börja och använda händerna.
3.Lägg in mmf:en i en plastfolie och låt den vila i kylskåpet över natten.Se till att du
använder en matlåda med lock.


7 kommentarer:

  1. Tack:) Så roligt att höra!!
    Jag tycker du är duktig du med, och en massa härliga recept har du.

    SvaraRadera
  2. Erika-a mmf är en av mina favoriter,då jag har svårt att äta sockerpasta.
    Kakmonsterna- visst är det :D
    Marie-Åh tack så mycket det värmer.skulle vara så kul och gå på dina kurser.

    SvaraRadera
  3. Tack så mycket! Jo jag vet, men jag brukar skära bort marsipnanen på plåten, folien blir så ful då :P

    SvaraRadera
  4. Tack så mycket för gratulationen i våran blogg :-) Jag har gjort MMf några gånger och tycker den smakar mycket godare än sockerpasta. Ska verkligen prova att göra choklad MMF.
    Ska också prova att göra egen modellerings choklad till min lillasysters bröllopstårta i helgen :-) .

    SvaraRadera
  5. Anna-Håller med dig.a de är superlätt och göra.önskar dig lycka till.hör av dig sen vad du tyckte om den.

    SvaraRadera