Jag bara älskar kokos.Så ville göra en annorlunda sockerkaka,så det blev då kokoskaka med smak av pecannötter och chokladbitar i och även överdrag med choklad.
Den här kakan är så saftig,med kokosmjölk i så blir denna kaka riktig god och med massa kokos smak.Kakan blev så mycket finare med ros bakformen,eller vad tycker ni?
Ingredienser:
2 dl kokosmjölk
2dl rårörsocker
1/2dl strösocker
3ägg
1,5tsk bakpulver
2tsk vaniljsocker
3.5dl vetemjöl
1 1/4dl kokosflingor
1dl Weiss 37% choklad
1 dl finhackade pekannötter
Chokladfrosting:
150g rumsvarmt smör
1 1/2dl siktat florsocker
1msk vaniljsocker
2msk kakao
Gör så här:
1.Värm ugnen till 175grader.Smörj en form med smör och strö på kokosflingor.
2.Rör samman kokosmjölk och socker.Vispa i äggen.Blanda vetemjöl,bakpulver,kokos och
vaniljsocker i en bunke och rör ner i smeten.
3.Häll över smeten i formen och sätt in i ugnen på 175grader i ca 50minuter.Känn med sticka,
ska vara torrt.
4.Lägg upp den varma kakan på galler och täck ytan med chokladfrosting.Vill du ha ännu mer kokos
smak så strö över lite kokos över chokladen.
Fina tårtbrickan kommer från Siluett
Kram
Oj vad gott detta låter! Mums! :)
SvaraRaderaMM!
SvaraRaderaJag bara älskar kokos!:) Fin form.
Annica-Ja det var jättegott.
SvaraRaderaKakmonsterna-:D ja med är ett kokosfreak.
visst är den,I`m in love.
Låter väldigt gott!
SvaraRadera