Dessa bullar var nog de godaste jag smakat på.så lena att de smälte i munnen,och med vaniljkrämen så blev de helt perfekta.Dessa är absolut godast att äta färska.
Leilas från " A piece of cake".
Ingredienser:
3dl mjölk 3%
50g söt jäst
1 1/2dl strösocker
1/2tsk salt
150g mjukt smör
1ekologiskt ägg
5dl vetemjöl
6dl vetemjöl special
Vaniljkräm:
5dl mjölk 3%
1 vaniljstång
1 1/2 dl strösocker
7ekologiska äggulor
1 1/2 dl majsstärkelse
50gmjukt smör
Gör så här:
1.Smula ner jästen i en bunke och lös den med den ljumma mjölken.Häll sedan strösocker,salt,
smör och ägg.
2.Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta samman till en smidig deg.
3.Jäs degen i bunken under bakduk till dubbel storlek i 45-60min.
4.Sätt ugnen på 200grader.
5.Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord.Dela degen i 18bitar,forma dem till runda bullar
och lägg dem med skarven nedåt på en plåt med bakplåtspapper.
6.Platta till dem lite och jäs under bakduk till dubbel storlek i 45-60minuter.
7.Sätt ugnen på 200grader.
8.Vaniljkräm:Koka upp mjölk med delad och urskrapad vaniljstång.Lyft ur stången efter uppkoket.
9.Vispa strösocker,äggula och majsstärkelse vitt och pösigt.
10.Slå över den heta mjölken under vispning.
11.Häll tillbaka blandningen i kastrullen och värm upp under kraftig vispning,häll över i en
kall skål när blandningen tjocknat ordentligt(ha skålen i frysen i några min.)
12.Smält smöret i den varma krämen under vispning,fortsätt vispa tills krämen är slät.
13.Kyl vaniljkrämen i ett isbad eller i kylskåp,se till att plasta noggrant om den ska förvaras
i kyl,annars kan den få kylskåpssmak.
Obs!!! Man får aldrig doppa fingrarna i en vaniljkräm för då blir den lätt dålig.
14.Fyll vaniljkrämen i en spritspåse med en rundtyll,stick spritsen i varje bulle och fyll dem
lite med vaniljkräm.
15.Grädda bullarna gyllene i mitten av ugnen i 7-8minuter och låt dem svalna något.
16.Pensla bullarna med smält smör och rulla dem i strösocker,utan att det hamnar strösocker
på vaniljkrämen i mitten.
Lycka Till
Dom såg väldigt goda ut =)
SvaraRaderaMilli-A jag kan lova dig de var dem verkligen
SvaraRaderaÅåååå vad gott! En sån bulle i solen med en god kopp kaffe, det är minsann inte att förakta!! Vad mycket gottigt du gör Simone!! Ha en riktigt härlig dag, Kram!!
SvaraRaderaCaroline-Nä det är inte fel,kom hit så bjuder jag på fika *Ler*
SvaraRaderaJag kan inte låta bli och baka,mina fingrar vill inte sluta.Om jag var rik skulle jag öppna ett eget lite cafè.
Önskar dig detsamma