30 juli 2011

Hemmagjord Vaniljkräm

Den här fyllningen passar likaväl till tårtor som till vetedeg.Vilket du nu än väljer så kommer det bli utsökt.
Receptet är Leila Lindholm "A piece of cake".De här var super gott.tog en sked och avnjöt bara så där.Men framför allt gjorde jag den här vaniljkrämen för att fylla mina vaniljbullar.
Här får ni receptet,jag halverade dock.
 

Ingredienser:
5dl mjölk 3%
1 vaniljstång
1 1/2 dl strösocker
7ekologiska äggulor
1 1/2 dl majsstärkelse
50gmjukt smör

Gör så här:
1.Koka upp mjölk med delad och urskrapad vaniljstång.Lyft ur stången efter uppkoket.
2.Vispa strösocker,äggula och majsstärkelse vitt och pösigt.
3.Slå över den heta mjölken under vispning.
4.Häll tillbaka blandningen i kastrullen och värm upp under kraftig vispning,häll över i en
kall skål när blandningen tjocknat ordentligt(ha skålen i frysen i några min så blir det bra).
5.Smält smöret i den varma krämen under vispning,fortsätt vispa tills krämen är slät.
6.Kyl vaniljkrämen i ett isbad eller i kylskåp,se till att plasta noggrant om den ska förvaras
i kyl,annars kan den få kylskåpssmak.

Obs!!! Man får aldrig doppa fingrarna i en vaniljkräm för då blir den lätt dålig.

Kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar