24 juli 2011

Fransk Chokladmousse

I går blev jag så sugen på mousse och velat testa på fransk mousse då den är utan grädde och vet att den är god då jag ätit tidigare.Men de är första gången jag gör min egna chokladmousse.
Har alltid köpt i pulverpåse,men aldrig mer igen.Usch de är ju äckligt om man tänker på hur mycket godare hemlagat är.Så krämig,len och god chokladsmak.Man väljer ju kvalitets choklad,för de är den viktigaste ingrediensen för att få lyckad chokladmousse.
Med bara några få ingredienser kan man få till en riktig god,mäktig mousse och som skulle imponera dina gäster.Den här passar även som tårtfyllning.




Ingredienser:
226gram mörk choklad 70%
3ägg separerade
3msk socker

Gör så här:
1.Smält chokladen i ett vattenbad eller skål placerad över en kastrull med sjudande vatten.
2.Låt det svalna ett par minuter.Rör ner sedan äggulorna i chokladen.
3.Vispa äggvitorna till mycket hård sku, och sedan tillsätt sakta 1matsked socker i taget
och vispa efter varje matsked.
4.Vik försiktigt äggvita,en sked i taget i chokladen.Vik inte för snabbt om du vill behålla
volymen.
5.Häll försiktigt i små skålar och sätt i kyl ett par timmar eller över natten.Garnera med
riven choklad.Jag la även en marsipanros på toppen.

Kram

10 kommentarer:

  1. Håller verkligen med dig.
    Hemmagjord mousse är mycket godare!!!

    SvaraRadera
  2. mumsigt!
    Detta är en klar favorit.
    http://tinazpicaboo.blogspot.com

    SvaraRadera
  3. Veronica-aa verkligen :D
    Anonym-A blev en hit här,så detta lär vi göra fler gånger.

    SvaraRadera
  4. Ska gå in i ditt arkiv och titta. Jag älskar tunnbröd, det är riktigt norrlänskt för mig.
    Jag brukade baka i bakstuga förut, helt fantastiskt!

    Det torkar snabbt men jag har det i frysen och tar ut det när jag ska äta, frukost, mellis, lunch, mellis, middag, kvällsfika. Äter det till alla mål nu, kanske borde baka mer.. Synd att det tar sån tid!

    Nu ska jag kika ditt recept!

    Kram

    SvaraRadera
  5. Sv: Lätt att man kan sätta i sig några wienerbröd, de är ju på tok för gott! :)

    Hemgjord mousse är så himla mycket godare än halvfabrikat! :) Ser riktigt gött ut!

    Kika gärna in min tävling; http://jexxicaa.blogg.se/2011/july/vinn-en-romantisk-kokshandduk-rostval.html

    Ha en fortsatt trevlig dag! Mvh Jessica

    SvaraRadera
  6. Åh vad gott det såg ut!!

    SvaraRadera
  7. Bakspecialisten-Absolut,håller med dig.
    Sandra-det var verkligen gott.du borde pröva på

    SvaraRadera
  8. hur många personer är moussen till? skall bjuda över ett gäng på 15pers nu på onsdag och vill bjuda på denna efterätt, låter gott. Bör jag köra på dubbelsats?

    SvaraRadera
  9. Anonym-De ska räcka till 4personer egentligen men jag la dem i större glas så det blev då 2.Men mousse ska man ha lite och sedan kanske grädde på toppen eller nåt annat.
    Du får nog 4dubbla då om de ska räcka,då blir det 16portioner.

    SvaraRadera
  10. Åh nu vattnas det i munnen =) Mitt recept på chokladmousse är ganska likt detta fast jag brukar även tillsätta lite vispad grädde. Föredrar absolut marängbaserade mousser före mousser som har vispad grädde som bas, går inte att jämföra!

    SvaraRadera