När jag ska på besök till någon så vill jag allid ta med mig något.Detta blev impulsivt och blev en enkel tårta som jag gjorde för ett par dagar sedan.Då jag älskar verkligen hallonmousse så ville jag testa på denna tårta som många tycker om.Det som är bra med de här receptet är att det är glutenfri så även glutenintoleranta kan äta denna.Nackdelen är att den tar lite tid att göra
Ingredienser,Botten
3ägg
2dl strösocker
3/4dl potatismjöl
1/2dl kakao
1 tsk bakpulver
1krm salt
Hallonmousse
250g hallon färska eller frysta
4 gelatinblad
4dl vaniljyoghurt 2%
1 1/2dl florsocker
2dl vispgrädde
Gör så här:
1.Sätt ugnen på 175grader.Smörj en rund form på 24cm i diameter och löstagbar kant.
2.Vispa ägg och socker pösigt.Blanda potatismjöl,kakao,bakpulver och salt.
3.Sikta ner blandningen i den pösiga äggblandningen.Häll smeten i formen och grädda i nedre
delen av ugnen i ca 25min.Låt kakan svalna innan du lossnar den från formen.
4.Passera hallonen genom en sil.Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5min.
5.Blanda hallonpurèn med yoghurt och florsocker.Ta ca 1/2dl hallonröra och värm i en liten
kastrull,lägg i gelatinbladen och låt dom smälta.Låt sedan hallonröra svalna lite för
att sedan blanda med resten av hallon och yoghurtblandningen.
6.Vispa grädden till hårt vispat grädde och vänd ner hallonblandningen i grädden.
7.Dela chokladbotten i två tunna bottnar.Lägg ena botten i formen och fördela hälften av
hallonmoussen ovanpå.Lägg på den andra tårtbotten och resten av moussen.Ställ tårtan i
kylen i minst 2 tim eller längre.Lossa tårtan från formen och garnera med färska hallonn.
Använde savordikex runt om.
Du får GÄRNA komma på besök hos mig då ;)
SvaraRaderaAnna-Va snällt.Absolut om du bodde här i Norrköping.Bakar typ varje dag så har alltid nåt gott här hemma.
SvaraRaderaSå gott det ser ut :-)
SvaraRaderaCupcakesfluffan-a visst gör den.
SvaraRaderaHej!! En liten fråga:hur länge håller sig kexen runt om krispiga, tänkte på att de annars ska suga upp vätska..
SvaraRaderaElisabeth-Inte länge,dem suger upp vätskan väldigt fort,så ett tips är att göra de precis innan du ska servera tårtan vilket även jag gjorde.
SvaraRadera