Ingredienser,Botten
3ägg
2dl strösocker
3/4dl potatismjöl
1/2dl kakao
1 tsk bakpulver
1krm salt
Hallonmousse
250g hallon färska eller frysta
4 gelatinblad
4dl vaniljyoghurt 2%
1 1/2dl florsocker
2dl vispgrädde
Gör så här:
1.Sätt ugnen på 175grader.Smörj en rund form på 24cm i diameter och löstagbar kant.
2.Vispa ägg och socker pösigt.Blanda potatismjöl,kakao,bakpulver och salt.
3.Sikta ner blandningen i den pösiga äggblandningen.Häll smeten i formen och grädda i nedre
delen av ugnen i ca 25min.Låt kakan svalna innan du lossnar den från formen.
4.Passera hallonen genom en sil.Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5min.
5.Blanda hallonpurèn med yoghurt och florsocker.Ta ca 1/2dl hallonröra och värm i en liten
kastrull,lägg i gelatinbladen och låt dom smälta.Låt sedan hallonröra svalna lite för
att sedan blanda med resten av hallon och yoghurtblandningen.
6.Vispa grädden till hårt vispat grädde och vänd ner hallonblandningen i grädden.
7.Dela chokladbotten i två tunna bottnar.Lägg ena botten i formen och fördela hälften av
hallonmoussen ovanpå.Lägg på den andra tårtbotten och resten av moussen.Ställ tårtan i
kylen i minst 2 tim eller längre.Lossa tårtan från formen och garnera med färska hallonn.
Använde savordikex runt om.

Du får GÄRNA komma på besök hos mig då ;)
SvaraRaderaAnna-Va snällt.Absolut om du bodde här i Norrköping.Bakar typ varje dag så har alltid nåt gott här hemma.
SvaraRaderaSå gott det ser ut :-)
SvaraRaderaCupcakesfluffan-a visst gör den.
SvaraRaderaHej!! En liten fråga:hur länge håller sig kexen runt om krispiga, tänkte på att de annars ska suga upp vätska..
SvaraRaderaElisabeth-Inte länge,dem suger upp vätskan väldigt fort,så ett tips är att göra de precis innan du ska servera tårtan vilket även jag gjorde.
SvaraRadera