20 maj 2011

Lemoncurdgrädde

Nu har jag också prövat den här fyllningen.Den blev god,men inte så mycket att hurra för.Läst på väldigt många bloggar att detta är en väldigt god fyllning och att den är en favorit.Nä favorit är den inte,i alla fall inte hos mig,men den är frisk,len och god.Så den får godkänt av mig.
Väldigt lätt att göra.Passar att ha till blåbärsmousse,kokosmousse,vit chokladmousse b.la.
155g lemon curd(en halv burk)hel burk 312g min i alla fall
3 dl grädde
Gör så här:
1.Vispa först lemon curden så den blir lite lösare i konsistensen.
Jag tillsatte lite gul pastafärg.
2.Vispa sedan grädden,dock inte för hård.Lagom är alltid bäst.
3.Lägg sedan lemon curden i grädden och vispa några sekunder till.
4.In i kylskåpet minst 1 timme,eller under natten går också bra.
Nu är det bara att fylla tårtan.

2 kommentarer:

  1. Hej! Ett tips på en annan lemon curd-fyllning är att blanda lemon curd och vaniljkesella! Det är en jättegod blandning, både i tårtor och till "snabbgjorda cheesecake" varvad med bär och digestivekex :)

    SvaraRadera
  2. a det låter ju super smarrigt.får ta och prova på det nån gång.Tack för tipset :D

    SvaraRadera