18 maj 2011

Hallonmousse med färskost

Det här receptet är tydligen jättepopulärt,och har hittat det hos Tove.Det som skiljer den här moussen och den andra är att den här är för krämig,för mycket smak av philidelphiaost.Men ni som gillar det,lär nog älska den här.Dock inget för mina smaklökar.
Ingredienser:
200g frysta hallon
en knapp dl florsocker
100g philidelphiaost
4gelatinblad
2dl vispgrädde
Gör så här:
1.Koka upp de frysta hallonen i ca 2min.Låt svalna en stund,under tiden
blötlägg gelatinbladen i ca 5min med kallt vatten.
2.Blanda ca hälften av hallonsmeten med philidelphiaosten och
florsockret och rör om,så det inte finns kvar några klumpar.
3.Vispa grädden.Nu ska du ta den andra hälften av hallonsmeten utan
philidelphiaosten och florsockret och lägga i en kastrull i hop med
gelatinbladen,som du kramar först vattnet ur.Låt sedan de svalna så
fort gelatinbladen har smält.
4.Blanda ner det sedan i philidelphia smeten och rör om.
5.Blanda till sist ner den vispade grädden.Låt stelna en liten stund,
den blir väldigt fast om du väntar för länge och då blir det inte lätt
att bre ut på tårtan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar