2 apr. 2011

Chokladtårtbotten



Min sons födelsedags kalas börjar närma sig och det gäller att förbereda sig,så har gjort chokladtårtbotten och tänkte dela med mig receptet redan nu.
Receptet hittade jag hos linda runn men la till 50g choklad,för allt blir så mycket godare med riktig choklad.
Om du har en 25cm form,så är det bara att dubbla receptet och har du 30cm form,då
tredubblar man.
20 cm form
Ingredienser:
50 gram smör
1 dl mjölk
2 ägg
2 dl socker
2,5 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
2 tsk bakpulver
50g marabou premium 70%

Gör så här:
1.Smält smöret tillsammans med mjölken.
2.Vispa ägg och socker vitt och pösigt
3.Slå över smörblandningen över äggvispet och rör till en jämn smet
4.Blanda och sikta ner de torra ingredienserna i smeten, rör om.
5.Värm chokladen några sekunder i mikron och slå över i smeten.
5.Gräddas i den nedre delen av ugnen i 175 grader ca 35-40min.
(min blev klar efter 34minuter,så håll koll på kakan i ugnen).

2 kommentarer:

  1. Kan man förvara i kyl eller hur ska man göra?

    SvaraRadera
  2. Inget jag rekommenderar.Jag fryser ner mina tårtbotten först 1 timme eller så,sedan tar jag ut och delar tårtan i 3 delar,och sedan fryser jag tårtan igen,tills 3dagar innan man ska äta tårtan.För då ska man först fylla tårtan med någon valfri fyllning,och plasta in hela tårtan ordentligt,och låta stå tills dagen efter.Andra dagen ska man dekorera tårtan med sockerpasta eller marsipan och dekorera tårtan,och 3dagen avnjuter man tårtan.Smidigt och så slipper man stressa på födelsedagen för då är tårtan färdig och har gottat till sig.Ingen risk att tårtbottnen blir torra heller.Hoppas du fick svar på din fråga.

    SvaraRadera