28 mars 2011

Jättegoda Choklad ringlade kolasnittar



Kolasnittarna är precis färdiga,och guuuud vad goda de blev.
Ingen aning om det blev för jag bytte ut 3/4 socker till ljus muscovadosocker.
Här får ni receptet så länge som blir ca 45 st kakor.

Ingredienser:
200g smör
1dl socker
3/4dl ljus muscovadosocker
1msk ljus sirap
1 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
5 dl vetemjöl
Garnering:
50 g mörk choklad 53%choklad

Gör så här:
1.Sätt ugnen på 175grader.Rör samman smöret ihop med sockret.Lättast blir det att
använda händerna.Tillsätt resterande ingredienserna och arbeta samman till en
slät deg.
2.Dela degen i 3delar och rulla ut till plåtlånga längder.Lägg längderna på
bakpappersklädd plåt och platta ut dem till ca 6centimeters bredd.
3.Grädda i mitten av ugnen i ca 15minuter.Skär dem nygräddade i sneda pinnar,men
ta inte isär dem då går de sönder,utan låt dem svalna.
4.Smält chokladen,jag använde min decopen.In i mikron i några sekunder,så kan man
sedan ringla på chokladen otroligt vackert och smidigt sätt.Har du ingen decopen
så kan du värma choklad i vattenbad och sedan ta någon tesked och ringla på.

2 kommentarer:

  1. Måste säga att det var de finaste kolasnittar jag sett :-) , min svärmor gör alltid en kakburk full med kola snittar utan ringlad choklad till mig på jul för jag bara älskar dem. Ska deffinitivt spara detta recept och baka dem nång gång.

    SvaraRadera
  2. Tack så mycket,det var snällt sagt.Det var ganska lätt,decopen gjorde jobbet i alla fall ringlade choklad över kakorna.Absolut,de var smarriga.

    SvaraRadera