24 mars 2011

Bär semifreddo "One more Slice" Leila L.




Nu känner man verkligen av att det är vår.Solen skiner,och då ska man passa på och äta glass.Jag har ingen glassmaskin men det hindrar mig inte att göra glass.Det blir semifreddo som är ruskigt gott måste jag säga och superlätt att göra.
Här får ni receptet om ni vill också testa på.Smakprovning blir i morgon då den måste
stå i frysen 4timmar.Så bilder får ni i morgon.Ändrade lite av leilas recept och de
här valde jag att ha i min glass.

Ingredienser:
4 ägg (ekologiska=godast)
1dl strösocker
1 färsk vaniljstång eller 0.25 tsk äkta vaniljpulver
4dl vispgrädde
Bärlagen:
3/4dl vatten
1 1/2 dl strösocker
8dl blandade bär(hallon,blåbär,björnbär använde jag)

Gör så här:
1.Koka upp vatten och strösocker i en kastrull,ta av kastrullen från värmen och rör
ner bären.Låt dem ligga och dra tills lagen svalnat helt.
2.Separera äggulorna från vitorna(utan att det kommer någon äggula i vitorna).
4.Vispa gulorna med hälften av strösockret och frön från en urskrapad
vaniljstång eller vaniljpulver vitt och poröst i en bunke.
5.Vispa grädden fluffig och vänd ner den i äggsmeten.
6.Vispa äggvitorna med resterande strösocker till ett hårt vitt skum i en torr
och ren bunke.Vänd försiktigt ner skummet i äggsmeten.
7.Sila bort sockerlagen och blanda ner bären i smeten.
Häll glassmeten i en plastlåda och frys den i 4timmar så att den är halvfryst.
Den ska vara mjuk i mitten.Jag sparade lite bär för att lägga överst på glassen.
Strödde på vit chokladströssel från fiddes payne.

5 kommentarer:

  1. Gud vad gott det ser ut. Måste prova nån gång.
    Tack för kommentaren i min blogg angående
    min dotter.

    SvaraRadera
  2. Vad gott det ser ut! Ha en fortsatt jätte härlig helg! Kram Daniella - BakeCake

    SvaraRadera
  3. Absolut,har fler semifreddo som jag gjort.oreo semifreddo är bland de godaste jag ätit och hallonsemifreddon skriker sommar,och det var så gott.Hör av er då ni testat.
    Önskar dig detsamma daniella,kul att du hittat hit.

    SvaraRadera
  4. Men åh vad gott det ser ut! Har sett det här receptet förr, men aldrig testat det, men nu måste jag nog ta tag i det! Ha en fin kväll!

    SvaraRadera