29 mars 2011
Carrot Cupcakes
Jag vet inte vad,men det är något som gör så att morotskaka/cupcakes blir så himla goda,och de kan lätt slinka ner en och annan.
Beroendeframkallande kallar jag dessa,för de är förbaskat goda.Jag gjorde dessa från Leila Lindholms bok "A piece of cake",dock följer jag nästan aldrig recept så jag la
inte i valnötter.Tycker morotskakan blir godast utan nötter,vad tycker ni?
Här får ni receptet för de som inte har denna underbara bok.
Dessa underbara muffinsformar kommer från
http://www.tielman.se//
Ingredienser:
3 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 1/2 tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
2 tsk malen ingefära(jag använde 1tsk)
1 1/2 dl solrosolja(går bra med rapsolja)
4 1/2 dl rårivna morötter
100g valnötter(jag uteslöt det)
Cream cheese lime frosting:
60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Skal av 1 lime
100 g philidelphiaost
Gör så här:
1.Sätt ugnen på 175grader.
2.Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
3.Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i äggsmeten.
4.Tillsätt oljan,finrivna morötterna.Placera ut muffinsformar i en muffinsplåt och
fyll formarna till 2/3 med smet.
5.Grädda i mitten av ugnen i 12-15minuter.Låt svalna.
6.Cream cheese lime frosting;Rör smör,florsocker,vaniljsocker,rivet limeskal och
philidelphiaost krämigt.
7.Bred frostingen över cupcakesen.Jag använde en tårtkam för att liva upp cupcakesen.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Ja, du kan ju få en både dregla och viljan att baka, kul när man har alla ingredienser hemma! Tack för receptet!
SvaraRaderaÅh det är så kul att höra.Blir jätteglad att höra att någon får inspiration och vill baka.
SvaraRaderaGanska ofta jag dreglar efter bakverk,och då springer jag direkt till köket och hittar på nåt gott att göra.Lycka till
Kram Simone
Tack för receptet! har provat och använt vaniljstång i stället för vaniljsocker, mmm gott!
SvaraRaderaa jag använder det jämnt i mina recept,men den här gången använde jag för en gång skull vaniljsocker..hihi.
SvaraRaderaVa kul att de smakade bra.
Jag har några vaniljstänger kvar, nu är det bara att sätta mig i gånge med bakning:))
SvaraRaderammm ska baka idag! hur många blir det? behöver göra ganska många så jag undrar ifall jag borde dubbla receptet..
SvaraRaderaDe beror på hur stora eller små dina muffinsformar är,men jag fick 13st och mina formar är stora.
SvaraRadera