29 mars 2011

Grundrecept för att göra en semifreddo=GLASS






Nu när jag var i köket och gjorde semifreddo tänkte jag varför inte ta kort så ni ser hur lätt det verkligen är,och så blev det så.För att visa er hur enkelt detta verkligen är,så kommer steg för steg bilder.
Och det är bara sen att lägga i det du tycker om,t.ex bär,godis,choklad,ja allt går att ha i.
Ingredienser:
4 ägg
1dl strösocker
1 färsk vaniljstång
4 dl grädde

Gör så här:
1.Separera äggulorna från vitorna(utan att det kommer någon äggvita i vitorna).
2.Vispa gulorna med hälften av strösockret och frön från en urskrapad vaniljstång
vitt och poröst i en bunke.
3.Vispa grädden fluffig och vänd ner den i äggsmeten.
4.Vispa äggvitorna med resterande strösocker till ett hårt vitt skum i en torr
och ren bunke.Vänd försiktigt ner skummet i äggsmeten.
5.Häll glassmeten i en plastlåda,och vill du lägga något i smeten så ´är det bara
att varva mellan glassmeten och det du vill lägga i.
6.Den ska sedan in i frysen ca 4timmar,så att den är "halvfryst",mjuk i mitten då
är den klar.

2 kommentarer:

  1. Åh, tack för receptet...men du..på punkt 1 är det inte tryckfelsnisse varit framme..ingen äggvita i vitan? ;)
    Detta ska jag göra iallafall =)

    SvaraRadera
  2. Åå det där låter farligt gott :) Ska nog prova på det i helgen, tack så mycket för tipset :)

    SvaraRadera