30 mars 2011

Lakritz Glass




Jag älskar verkligen lakritz,helst salt lakritz,sött går också i bland.Men tänk dig i en glass där det salta möter det söta.Det blir en smakexplosion i munnen kan jag lova.Den här idèn har jag haft nu ett tag att jag ska göra,och igår blev de till verklighet.Det här är yoghurtsemifreddo,med laktrisbitar dragerad med yoghurtchoklad
och saltströssel.För den som älskar lakritz lär älska detta,de gjorde i alla fall jag.

Ingredienser:
4ägg
1,5dl strösocker
1färsk vaniljstång
2 dl vispgrädde
2dl turkisk yoghurt 10%
150g lakritz dragerade yoghurtbitar

Gör så här:
1.Separera äggulorna från vitorna(utan att det kommer någon äggula i vitorna).
2.Vispa gulorna med 1dl strösocker och frön från en urskrapad vaniljstång vitt
och poröst i en bunke.
3.Vispa grädden fluffig,och vänd ner yoghurten i och rör om.
4.Vispa äggvitorna med resterande strösocker till ett hårt vitt skum i en torr och
ren bunke.Vänd försiktigt ner skummet i äggsmeten.
5.Häll glassmeten i en plastlåda och varva lakritzyoghurt bitarna i.Dela dem först
i små bitar.Häll över lakritz strössel(salta)versionen och häll över smet och
överst med strössel och yoghurtbitarna.Sedan in i frysen ca 3-4timmar så att den
är "halvfryst".Du kan även använda mörk muscovadosocker om du vill få skarpare ton
av lakritz.Jag gjorde 2 varianter av min lakritz glass,och den med muscovado blev
god,dock för mycket mörk muscovadosocker kan bli för mycket.använd lite om du ska
lägga i.

3 kommentarer:

  1. Har aldri smakt lakris dragert med yoghurt -men gud så godt det ser ut! Du lager utrolig mye godt. Jeg elsker også lakris, og gjorde en kladdkake med lakris i helgen, helt fantastisk.

    SvaraRadera
  2. Ska prova!!! jag har just köpt färsk vaniljstänger!!!

    SvaraRadera
  3. Spiseskje:
    Dem är jättegoda verkligen,beroendeframkallande.
    de är exotic snacks som tillverkar dessa,och naturgodis är ju nyttigt och supergoda.
    åh de måste jag pröva på,älskar lakrits.
    Elena:ja,annars kan du använda äkta vaniljpulver.Absolut det tycker jag du ska göra.
    Lycka till.

    SvaraRadera