17 mars 2011

Glass med oreo kakor,dulce de leche sås & muscovadosocker




Jag har tidigare gjort glass med oreo kakor och höll på att svimma så god den var och ledde till beroende framkallande för min del.Jag prövade mig fram och hemligheten är att lägga i muscovadosocker i,helst stora bitar.Tänk dig då du tar en tugga och känner hur de smälter i munnen med smak av kola.Man kan lägga ljus som jag gjorde eller mörk för den som gillar lakrits mer.
Går jättefort att göra,det som tar tid är att den måste vara i frysen ca 6 timmar,så
den är halvfrusen.Som italienare säger semifreddo och detta är min variant av de.Man kan lägga i vad man vill därför gillar jag detta recept som är grundläggande och sen är det bara att strö på de du vill.För er som ännu inte prövat på oreo kakor så finns de just nu på mcdonalds att köpa.Rekommenderar så götti gött.

Ingredienser:

4ägg
1 dl strösocker
1 färsk vaniljstång
2 dl vispgrädde
2 dl turkisk yoghurt 10%

Gör så här:
1.Separera äggulorna från vitorna (utan att det kommer någon äggula i vitorna)
2.Vispa gulorna med hälften av strösockret och frön från en urskrapad vaniljstång
vitt och poröst i en bunke.
3.Vispa grädden fluffig och vänd samman med yoghurten och höll över i äggsmeten.
4.Vispa äggvitorna med resterande strösocker till ett hårt vitt skum i en torr
och ren bunke.Vänd försiktigt ner skummet i äggsmeten.
5.Bryt chokladen i bitar och smält den i ett vattenbad(i en skål över kokande vatten)
6.Rör ihop de vispade äggen med smält choklad.Vänd ner gräddyoghurten och vänd
sist i de uppvispade vitorna.
7.Häll glassmeten i en plastlåda och frys den i 3-4timmar så att den är halvfryst.Den
ska vara mjuk i mitten.
8.Häll hälften av smeten och häll över krossade oreo kakor,muscovadosocker i bitar,
dulce de leche sås och sedan täck över med smet och sedan överst strö på oreo
kakor,sås och muscovadosocker.

2 kommentarer:

  1. Å gud så godt, ser HIMMELSK ut. Så kan man jo lage hjemmelaget oreo også, hvis man har ekstra god tid ;)

    SvaraRadera
  2. Oj, den här glassen såg ju supergod ut. Brukar inte göra glass, men den här måste jag prova!

    SvaraRadera