20 mars 2011

Tunnbröd



I går blev jag sugen på att baka bröd,och ville göra tunnbröd som man steker på en torr stekpanna.Gjort de tidigare,
men detta gjorde jag på fri hand och det blev sååå gott.Blev förvånad.Detta bröd passar till vad som helst,ost/pålägg eller falafel med sallad,allt möjligt.Jag åt detta bröd med soppa i går.Smaskens
Här kommer receptet om ni vill testa på

Ingredienser:
15g färsk jäst
2 1/2dl mjölk
1 1/2 tsk salt
50g smör
3 msk ljus sirap
6 dl vetemjöl

Gör så här:
1.Smula jästen i en bunke.
2.Smält smöret och värm med mjölk,sirap och saltet till fingerljummet,37grader.
3.Häll vätskan över jästen och rör om ordentligt.
4.Tillsätt mjölet lite i taget och rör ihop degen,den ska vara kladdig så tillsätt
inte mer vetemjöl.
5.Jäs i bunken under bakduk till dubbel storlek ca 1 timme.
6.Dela degen sedan i små bollar och låt jäsa ytterligare.Sedan är det bara att kavla
ut bröden till så pass tunna bröd du själv vill ha.
7.Stek bröden i en torr stekpanna tills de får lite lagom med färg.Stek inte för
länge,då blir risken att det blir hårda.Lägg bröden på
en bakduk och täck med ytterligare en bakduk.Sedan är det bara att ta en tugga
och njut.Lovar att man vill äta mer än bara 1,så goda är de.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar