28 jan. 2011

Leilas Bounty Rocky Road



Jag har provat på olika varianter av rocky road,vit,mörk och ljus.Den här var riktig smaskens.Jag är svag för bounty och kan nog äta ett par ganska lätt.Jag la i 52%choklad istället för 70% och halverade satsen då vi är bara 3stycken och ha för många i kylskåpet är farligt.

Ingredienser:
300 g mörk kvalitetschoklad 70 %
100 g sötmandel
0.5 tsk flingsalt
240 g Bounty (4 pkt)
1 dl cashewnötter, salta
3 nävar minimarshmallows

Gör så här:
1. Smält chokladen på låg värme i vattenbad (i en skål över kokande vatten). Det går
även bra att smälta den i micro, se bara till att den inte blir för het.
2. Rosta mandeln med skal i en torr och het stekpanna med flingsalt tills den fått
färg. Häll över dem på en tallrik och låt dem svalna.
3. Skiva Bounty i 1 cm breda bitar och blanda ner den i chokladen tillsammans med
mandel, cashews och marshmallows. Spara gärna lite att strö över som garnityr.
4. Fyll blandningen i en plåt, cirka 3 cm tjock, strö över det du eventuellt har
sparat och låt stelna.
5. Bryt eller skär godiset i bitar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar