20 nov. 2010

Leila Lindholms supergoda saffransskorpor



Här luktar det så gott hemma hos mig.Julen gömmer sig bakom mina dörrar.Där doften tar en till ens drömmar.hahaha...Men allvarligt.Har gjort det enklaste som finns dvs skorpor.Man kan lägga i vad som faller en i smaken.dessa valde jag att göra då jag förknippar saffran med jul,och dessa kan man ha i sin kakburk och bjuda med en kopp te/kaffe då man får oväntat besök.Och de brukar man få nu innan Jul.I alla fall våra traditioner.Bilder kommer upp strax
Ingredienser:

100 g smör
1g saffran Påfågeln Saffran
2 ekologiska ägg
1 1/2 dl strösocker
5dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 1/2 dl sötmandel

Gör så här:
1.Sätt ugnen på 175 grader.
2.Smält smöret tillsammans med saffran,häll över i en bunke och rör ner äggen.
3.Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken.
4.Forma degen till tre längder och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
5.Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25minuter.
6.Ta ut längderna och sänk temperaturen till 125 grader.
7.Skär dem i 1cm tjocka skivor och lägg tillbaka på plåten.
8.Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 15minuter.

2 kommentarer:

  1. De där skorporna har jag också testat. De är verkligen supergoda! Förra året gav jag bort dem som julklapp i små glasburkar. Mycket uppskattat!

    SvaraRadera
  2. Ja håller med dig.Så goda att man inte kan sluta då man väl har börjat :D

    SvaraRadera