Här luktar det så gott hemma hos mig.Julen gömmer sig bakom mina dörrar.Där doften tar en till ens drömmar.hahaha...Men allvarligt.Har gjort det enklaste som finns dvs skorpor.Man kan lägga i vad som faller en i smaken.dessa valde jag att göra då jag förknippar saffran med jul,och dessa kan man ha i sin kakburk och bjuda med en kopp te/kaffe då man får oväntat besök.Och de brukar man få nu innan Jul.I alla fall våra traditioner.Bilder kommer upp strax
Ingredienser:
100 g smör
1g saffran Påfågeln Saffran
2 ekologiska ägg
1 1/2 dl strösocker
5dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 1/2 dl sötmandel
Gör så här:
1.Sätt ugnen på 175 grader.
2.Smält smöret tillsammans med saffran,häll över i en bunke och rör ner äggen.
3.Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken.
4.Forma degen till tre längder och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
5.Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25minuter.
6.Ta ut längderna och sänk temperaturen till 125 grader.
7.Skär dem i 1cm tjocka skivor och lägg tillbaka på plåten.
8.Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 15minuter.
De där skorporna har jag också testat. De är verkligen supergoda! Förra året gav jag bort dem som julklapp i små glasburkar. Mycket uppskattat!
SvaraRaderaJa håller med dig.Så goda att man inte kan sluta då man väl har börjat :D
SvaraRadera