23 sep. 2010

Kladdig brownies muffins



De här muffinsen ser ut som vanliga tråkiga chokladmuffins,men så fort du tar första tuggan så känner du något lent,kladdigt och chokladsmak i variationer.Så himla goda.Dock ska du använda choklad med kvalite,ingen billig,för då blir inte smaken lika god.Muffinsformarna kommer från http://www.siluett.se
Här kommer receptet.

Ingredienser:
175g mjukt smör
3dl strösocker
1.5dl kakao av fin kvalite(Jolla choklad&dessert)
0.5dl ljus sirap
0.25tsk salt
3 st ekologiska ägg
1.5dl vetemjöl
200g vit kvalitechoklad

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa smör och strösocker vitt och poröst.
3. Blanda i kakao, sirap och salt.
4. Rör i ett ägg i taget och vänd sist ner vetemjölet i smeten.
5. Hacka chokladen grovt och vänd ner den i smeten.
6. Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsplåt och lägg muffinsformar och
fyll med smet.
7. Grädda kakan i mitten av ugnen i 12-15 minuter. Prova med en sticka, den ska
vara lite kladdig.
8. Låt muffinsen svalna.

2 kommentarer:

  1. hur många muffins blir det ungifär?

    SvaraRadera
  2. Det beror på hur små eller stora muffinsformar du använder,men vanliga då blir det runt 12st.

    SvaraRadera