26 sep. 2010

Rosenbröd




Nu har jag bakat så vi får färskt bröd till frukost,vilket känns lyxigt och även gott.Man måste bara ha tålamod,eller gå upp tidigare än vanligt,så inte magen börjar skrika och förändra humöret.Här kommer receptet.

Ingredienser:
50g jäst
50g smör
5dl mjölk
1tsk salt
1msk socker
1,3l vetemjöl (ca 800g)

Pensling:
1/2ägg
Vallmofrö

Gör så här:

1.Smula jästen i en degbunke.
2.Smält smöret,och lägg i mjölken i så det blir 37grader,lägg över jästen och
blanda väl.Lägg i vetemjöl,salt och socker och knåda tills det blir en smidig
deg.
3.Rulla ut fyra längder,dela varje längd i åtta bitar och forma runda bollar.
4.Lägg dem på plåt med bakplåtspapper på.Jäs bröden övertäckta i 30min.
5.Pensla med uppvispad ägg,strö på vallmofrö.Jag har valt svarta och vita vallmo-
frö.
6.In i ugnen på 250grader,ca 8-10minuter,dvs till de får fin färg.

Nu är det bara att hugga i..mums

2 kommentarer: