8 juli 2010

Sesamringar




Ingredienser:
ca 15st

ca 7 dl vetemjöl special
1 tsk salt
ca 1 dl vatten
2 msk smör
2 msk olja
1 struken tsk torrjäst
3 ägg
3/4 dl sesamfrö

Till pensling:
1 ägg
3-4 msk sesamfrö

Gör så här:

1.Häll mjöl och salt i matberedaren.Värm vatten med smör och olja i en kastrull
( inte över 40 grader),dra den av plattan och lös upp torrjästen i vätskan.
2.Häll den i matberedaren,kör maskinen på låg hastighet och knäck i ett ägg i taget.
Kör till en smidig deg,häll ev. i mer mjöl.
3.Tillsätt sesamfrön och låt dem köra med.Häll degen i en bakskål.Täck med duk
eller plastfolie och låt jäsa 30 minuter.Sätt ugnen på 225grader.
4.Dela degen i ca 15 bitar.Forma ca 15 cm långa snoddar,som vrids några varv och
nyps ihop till ringar.Lägg dem på plåt med bakplåtspapper att jäsa ca 15minuter.
5.Pensla med vispat ägg,strö på sesamfrö och grädda mitt i ugnen ca 10-15 minuter.
Ät nygräddade eller rosta till skorpor...mums

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar