6 juli 2010

Daim Cheesecake




Botten:
35 g smör
7st Digestive kex

Fyllning:
3 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
3 äggulor(ekologiska)
2 dl strösocker
125 g mascarponeost
3 äggvitor ( ekologiska)
3 pkt dubbel daim

Gör så här:

1.Botten: smält smöret,kör digestivekexen i en matberedare.Häll på smöret och kör
ihop till en smulig massa.Tryck ut massan i en form 22 i diameter.
2.Fyllning: Vispa grädden med vaniljsocker i en skål.
3.Vispa äggvitor till hårt skum i en annan skål.
4.Vispa äggulor med socker i en stor skål och tillsätt mascarponeosten.
5.Tillsätt de två första skålarna i den stora skålen.Rör ihop daim i små
bitar och rör i smeten.
6.Häll smeten över digestivekexen.Ställ i frys minst 5 tim.
7.Ta ut cheesecaken och låt vara ute 15min.
8.Under tiden kan du dekorera just din cheesecake med det som faller dig i smaken.
Jag valde att strö på mer hackade daim bitar över,och på sidan dekorerade jag med
choklad bitar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar