25 juni 2010

Vaniljbullar med mandelmassa & vit chocklad



Ingredienser:
150 g smör
5dl mjölk (3%)
1 jäst ( för söta degar)
1 dl vit baksirap
1/2 tsk salt
ca 1,4 l Kungsörnen vetemjöl
Fyllning:
100 g rumsvarmt smör
1 dl vit baksirap
2 msk vaniljsocker
100 g mandelmassa
Pensling:
2 ägg ( uppvispade)
Pärlsocker
50 g Vit bakfast choklad
Gör så här:
1. Använd en bakmaskin,blir bäst resultat,lägg i smöret & mjölken.Mixa det
några minuter.
2.Tillsätt jästen,mixa lite till.Sedan tillsätter man sirap,salt och vetemjöl
special och blandar så det blir en smidig deg,ca 5 min.
3. Sedan låter man degen få jäsa övertäckt med bakduk ca 45-1 timme.
4. Knåda degen smidig på mjölat bakbord.Dela degen i 2.
5. Kavla ut till en avlång kaka,och sedan brer på fyllning.
6. Rulla i hop till en rulle,och skär rullen i ca 10 delar,och lägg dem med
snittytan uppåt i stora bullformar.
7. Låt jäsa under bakduk nu i ca 30-40min.du märker då de jäst färdigt.
8. Dags då för att pensla bullarna,och strö på pärlsocker & choklad eller
annat som man gillar,även gott och använda hackad sötmandel, kanel,
kardemumma,ja möjligheterna är många,så vilken smak väljer du?
9. Nu när de är penslade med uppvispade äggen så ska de gräddas ca 5-8min
i nedre delen av ugnen i 225 grader.
10. Låt bullarna svalna på galler under bakduk

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar