25 juni 2010

Små choklad kakor



Ingredienser:
175 g avsvalnat smält smör
2 1/2 dl farinsocker
1 dl strösocker
1 ägg
1 äggula
5 dl vetemjöl
1/2 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
100 g mörk choklad(bakfast choklad, smälter ej i ugnen)
100 g vit choklad(bakfast choklad),smälter ej i ugnen)
50 g Hasselnötter
Garnering: Choklad
Gör så här:
1. Vispa smör,farinsocker & strösocker poröst.Vispa i ägget & äggulan.
2. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten.
3. Lägg i chokladbitarna och rör ner dem i smeten i hop med hasselnötterna
4. Blanda så du får till det som en deg.
5. Dela i 2 delar,och sedan rullar du till lagom längd,plasta in dem i
plastfolie och ställer in i kylskåpet.
6. Dessa kakor blir godast om det får stå sig till dagen efter i kylskåpet.
7. Andra dagen: värm ugnen till 175 grader.
8. Rulla till bollar på bakplåtspapper. Grädda i ca 10-17min i ugnen.
9. Låt kakorna svalna något på plåten.
10.Sedan då kakorna är kalla,så smält choklad och doppa undersidan
av kakorna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar