25 juni 2010

Banankaka


Ingredienser:
150g smör
2dl Råsocker
2 ekologiska ägg
2 tsk vaniljsocker och rivet skal av ½ citron
1 dl kokosmjölk
3 dl vetemjöl
1 ½ bakpulver
2 mogna bananer
Malibu rom efter smak (coconut rum)
Gör så här:
1. Smörj en form,använd då riven kokos eller ströbröd, sätt ugnen på 175
grader.
2. Rör rumsvarmt smör och socker poröst, tillsätt riven citron, vaniljsocker
och malibu rom.
3. Tillsätt ett ägg i taget och vispa.
4.Rör ner mjöl och bakpulver och lägg ner mosad banan, avsluta med
med kokosmjölken och blanda väl.
5. Häll smeten i formen, om du vill kan du lägga ner en
extra skivad banan.
6. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 35-40min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar