7 sep. 2014

Rustikt italienskt durumbröd

Som ni vet så är mitt favoritmjöl durum för att de blir så gott med fyllig,rustik smak och en härlig gul färg..Blev riktigt nöjd och enligt mannen så var detta de godaste han ätit.De blev riktigt gott med knaprig yta och gudomligt mjukt bröd.Italienskt durumbröd blev det denna morgon på min födelsedag.Kunde ju inte starta bättre än så här.






Ingredienser:
400g durumvetemjöl
600g vetemjöl special
7dl vatten
50g jäst
2msk olivolja
2tsk salt


Gör så här:
1.Sätt på ugnen på 275g.Jag använde baksten så la in den direkt så den blir jättevarm.
2.Lös upp jästen i det uppvärmda vattnet,ca 25g.Tillsätt ingredienserna men spara ca 100g av vetemjölet och tillsätt efter behov.Arbeta degen i din assistent i ca 10min.Degen ska vara klibbig.
3..Låt degen jäsa i ca 30minuter.Lägg durummjöl på bordet och dela in degen i två delar.850g blev
varje del.Forma degen som ett filonebröd.Strö över durummjöl på bröden och lägg de på en plåt med bakplåtspapper.Täck med bakduk och låt jäsa i ca 30minuter.
4.Snitta bröden,jag använde rakblad och gjorde två långa snitt.
5.Grädda dem i mitten av ugnen.Använde min brödspade och la dem direkt på bakstenen och sänkte
   temperaturen till 220g och kastade i en halv dl vatten och stängde ugnsluckan snabbt.
6.Där fick brödet gotta till sig i 30min.
Receptet fanns på förpackningen.


Kram

5 kommentarer: