Ingredienser:
400g durumvetemjöl
600g vetemjöl special
7dl vatten
50g jäst
2msk olivolja
2tsk salt
Gör så här:
1.Sätt på ugnen på 275g.Jag använde baksten så la in den direkt så den blir jättevarm.
2.Lös upp jästen i det uppvärmda vattnet,ca 25g.Tillsätt ingredienserna men spara ca 100g av vetemjölet och tillsätt efter behov.Arbeta degen i din assistent i ca 10min.Degen ska vara klibbig.
3..Låt degen jäsa i ca 30minuter.Lägg durummjöl på bordet och dela in degen i två delar.850g blev
varje del.Forma degen som ett filonebröd.Strö över durummjöl på bröden och lägg de på en plåt med bakplåtspapper.Täck med bakduk och låt jäsa i ca 30minuter.
4.Snitta bröden,jag använde rakblad och gjorde två långa snitt.
5.Grädda dem i mitten av ugnen.Använde min brödspade och la dem direkt på bakstenen och sänkte
temperaturen till 220g och kastade i en halv dl vatten och stängde ugnsluckan snabbt.
6.Där fick brödet gotta till sig i 30min.
Receptet fanns på förpackningen.
Kram

Läckert:)
SvaraRaderaBlir det två bröd av receptet?
SvaraRaderaja de blir 2st bröd
RaderaÅh vilka snygga!!
SvaraRaderaSka man inte använda all jäst?
SvaraRadera