5 aug. 2014

Kolabollar a la pampas deli

Dessa goda bollar består av mycket kolasås och inte vilken som helst utan äkta dulche de leche som kommer från Argentina.De är någonting med dulche de leche som gör så man vill bara ha mer och mer.Väldigt enkla och göra men nackdelen är att man får vänta medan smeten gottar till sig i kylskåpet.Jag kunde inte hålla mig utan tog teskeden och åt av de direkt.Så gott,ni måste testa på dessa.





Ingredienser:
200g smör
100g socker
150g havregryn(fiber)
1tsk äkta vaniljsocker
1msk kakao rödbrun sort
7msk dulche de leche(pampas deli Classic)

Gör så här:
1.Mät upp havregrynen och mixa de några sekunder.
2.Vispa smör och socker så de blir ljust och pösigt.
3.Häll i den mixade havregrynen i mixern tillsammans med vaniljsocker & kakao tills de
   blir blandat ordentligt.
4.Lägg smeten i en skål och häll sist i dulche de lechen och rör om med slickepott.
5.In i kylskåpet ett par timmar så den stelnar till och sen är de bara och rulla bollar i valfri storlek.
6.Rulla dem i kokos eller om du gillar sött i kolaströssel.


Kram

11 kommentarer:

  1. Har för mig att jag såg på Facebook att du köpte din Dulce de leche hos Jollas. Vet du om de har både Classic och Baking? De ska finnas på Ica Kvantum Hageby enligt Pampas Delis hemsida, men har inte sett nåt där än :/

    SvaraRadera
    Svar
    1. De stämmer bra det.Nä endast Classic.Ska fråga brorsan om han ska ta in baking.Är också nyfiken på att testa den.

      Radera
    2. Okej :) Ja, det skulle vara underbart att ha tillgång till Baking i stan också, så man slipper beställa från nätet.

      Radera
    3. Hej Simone och Kristin,
      Jag har precis pratat med ICA Norrköping och de har Baking, den är bara illa placerad men de har lovat att fixa till det. Nästa gång ni letar efter det så fråga efter det om ni inte hittar det. Lena vet var det ska finnas (hon sa att de fanns på en överhylla, så titta högt ;D)
      Dulce & Kram

      Radera
    4. Hej Karin.Jag har lyckats få tag på baking redan men tack för svar.Då vet vi att de finns i Norrköping :)

      Radera
  2. Hej Simone,
    Va kul att höra att du gillar vår Dulce de Leche. Och vilket recept. Jag har själv försökt få till havrebollar med dulce men inte fått till det riktigt, måste prova ditt recept. Skulle kunna vara så att Baking passat bättre, hade blivit lite fastare då. ICA Hageby har haft våra produkter men kan ju vara så att det är slutsålt, säg gärna till dem, eller Jollas, vi skickar mer än gärna en ny leverans. Ska kolla själva också.
    Dulce & Kram
    Karin

    SvaraRadera
    Svar
    1. härligt att du ska testa,hoppas du gillar dessa lika mycket som vi gjorde.klart en favorit hemma hos oss.Jag lyckades få tag på baking hos svägerskan(Jolla) så ska faktiskt testa och se om de blir bättre/godare men har redan pratat med de och skulle beställa in Classic.är inte säker på baking.

      Radera
  3. Svar
    1. De är en fastare kolakräm men ja går bra med dulche de leche eller kondenserad mjölk som du kokar i tre timmar.

      Radera